sanitas.jpgMedicii fac grevă în plină pandemie: cer salarii mai mari

 

În spitalele din întreaga țară este grevă japoneză, conform federației sindicale Sanitas. Protestul este urmat de pichetarea Guvernului, joi, 23 decembrie. Luni, 20 decembrie, a avut loc o întâlnire a conducerii Federației Sanitas cu ministrul sănătății Alexandru Rafila, ministrul muncii Marius-Constantin Budăi și Mircea Abrudean - șeful cancelariei prim-ministrului, aceasta fiind prima discuție pe tema legii salarizării, relatează Mediafax.

Întâlnirea a avut loc după adoptarea celebrei Ordonanțe ”trenuleț” care a legiferat acordarea unei majorări doar pentru anumite categorii de salariați și doar cu un sfert din diferența salariului de bază pe anul 2022 față de salariul de bază actual.

Federația SANITAS a solicitat salarii de bază pentru toți salariații din Sănătate și asistență socială la nivelul anului 2022, precum și sporuri plătite pentru toți salariații la nivelul salariilor de bază aferente anului 2022.

 

Începând de miercuri, 22 decembrie a.c., sunt convocate prin intermediul Uniunilor Județene C.N.S.L.R. – FRĂȚIA a comisiilor de dialog social de la nivelul prefecturilor județene.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.