gard electricDin 2019 și până în prezent Fundația Conservation Carpathia a sprijinit câteva zeci de crescători de animale din zonele montane din Argeș, punând la dispoziția celor care se confruntă cu atacurile urșilor garduri electrice cu titlu gratuit, pentru perioade temporare ce variază între câteva luni și un an. Gardurile sunt foarte eficiente, dacă sunt întreținute corect de către crescătorii de animale. Gardurile electrice sunt foarte eficiente în protejarea țarcurilor și anexelor ce adăpostesc animale domestice. Avantajul folosirii lor este dat de faptul că gardurile electrice pot fi montate oriunde, montarea și utilizarea lor fiind una simplă și rapidă.

 

”Am primit un gard electric de la Fundația Carpathia care este foarte bun și util. Înainte nu am avut un gard electric și am avut multe probleme cu urșii. De când am pus gardul sunt foarte liniștită. Nu mai vin nici urși, nici porci, nici căprioare. Am pus pancarte să avertizez că e curent electric și sunt foarte mulțumită că nu mai am probleme așa cum aveam înainte. Trebuie doar să curăț iarba de sub el, dar mi-au zis ce trebuie să fac. E foarte simplu să îl întreții. Vine ursul, că pădurea e peste tot, dar știu că sunt protejată, că nu mai trece de gard”,  a declarat pentru FinanciarPress.ro Floarea Marinescu, o crescătoare de vite din comuna Rucăr.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.