chitoiuÎn urmă cu aproape doi ani, în data de 26 decembrie 2019, fostul ministru Daniel Chiţoiu era implicat într-un accident pe DN7, în Argeş, în zona localităţii Zamfireşti, maşina sa, un bolid Audi, pătrunzând pe contrasens şi ciocnindu-se cu o maşină condusă de un bărbat de 82 de ani, care a murit pe loc. Soţia bărbatului a decedat ulterior, la spital. O altă persoană aflată în autovehicul a fost rănită.

 

În august 2010, fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului din 26 decembrie 2019 soldat cu decesul a două persoane. Numai că, după ce dosarul a ajuns la Judecătoria Pitești pe 13 august 2020, lucrurile s-au mișcat extrem de greu legat de acest caz ce a implicat un politician, un caz notoriu ce a făcut ocolul României.

 

De abia în iunie a.c. Judecătoria Pitești a stabilit că poate începe procesul, numai că decizia nu a fost definitivă. Și, după alte proceduri și amânări, în această lună s-a stabilit și data începerii procesului, pe data de 9 februarie 2022. Adică la aproape 2 ani și două luni de la comiterea teribilului accident. Un interval extrem de mare în condițiile în care în numeroase dosare ce au implicat personalități publice procesele au început la cel mult cinci-șase luni de la finalizarea rechizitoriului.

 

Mai trebuie spus că pe 26 decembrie 2019 și fostul ministru a fost internat în spital, deşi imediat după accident a fost fotografiat mergând alături de un poliţist, fără a părea să aibă o problemă medicală. Cu toate că au fost voci conform cărora fostul ministru Daniel Chiţoiu ar fi vorbit la telefon în momentul producerii accidentului, procurorii au infirmat această supoziție. La audieri, toţi martorii aflaţi la faţa locului le-au spus anchetatorilor că au văzut cum autoturismul condus de Daniel Chiţoiu a intrat pe contrasens.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.