down covidDe când a început pandemia de SARS-CoV-2, personalul medical de la secţia COVID-19 a Spitalului Orăşenesc Mioveni face zi de zi eforturi supraomeneşti pentru a salva cât mai mulţi pacienţi şi a le oferi îngrijire la cele mai înalte standarde. Iar rezultatele se văd. Iar un caz emoţionant şi tulburător de pacient salvat ne-a fost relatat de către doctorul Adrian Ciocănea, şeful secţiei ATI de la Spitalul din Mioveni. Concret, a fost vorba de un pacient de 22 de ani cu sindrom Down şi care a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2, fiind internat la Mioveni. Şi deşi iniţial prognosticul era bun, ulterior starea tânărului s-a deteriorat. Din fericire, echipa de profesionişti de la secţia COVID-19 a Spitalului Mioveni a făcut minuni.

down 01

 

„Băiatul a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi a venit la noi însoţit de mama sa. A fost internat la secţia de Boli Infecţioase. Însă evoluţia sa nu a fost cea la care ne aşteptam. După trei zile la Boli Infecţioase, a fost nevoie să îl mutăm la Terapie Intensivă. A fost ventilat non-invaziv timp de 12 ore, însă situaţia nu s-a îmbunătăţit. A necesitat intubaţie şi ventilaţie mecanică. A fost întors pe burtă, pentru ca oxigenarea să fie mai bună. După patru zile în care a fost intubat, am avut bucuria să vedem că evoluţia sa este una bună. După alte trei zile a fost mutat în secţia de Boli Infecţioase, şi după aceea în spital pentru recuperare. A fost un caz special şi pentru că a fost vorba de un băiat cu sindrom Down, cu o dezvoltare intelectuală deosebită, un băiat cu care ne-am înţeles minunat. A fost o bucurie specială pentru el, pentru mama lui şi pentru echipa noastră din ATI momentul în care a fost detubat”, povesteşte doctorul Adrian Ciocănea, şeful secţiei ATI de la Spitalul Mioveni.

 

Trebuie spus că băiatul salvat de echipa medicală de la Mioveni a ţinut să îşi manifeste recunoştinţa într-un mod special: a adus un aranjament floral special şi o fotografie cu el cu un text de mulţumire.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.