chirlesanPreşedinte al consorţiului universitar „Academica Plus”, ce reuneşte 10 universităţi importante din toată ţara, Dumitru Chirleşan, rectorul Universităţii din Piteşti, cere, împreună cu colegii săi din ţară, ca Ministerul Educaţiei să regândească finanţarea pentru universităţi în funcţie de mai multe criterii, inclusiv în funcţie de atractivitatea programelor de studii.

 

„Având în vedere dinamica nevoilor reale de studiu ale potențialilor studenți, considerăm că este momentul pentru o regândire a finanţării de către statul român după criterii precum atractivitatea programelor de studii, reprezentativitatea pe piața muncii locală și regională, nevoile reale de studiu ale studenților noștri și nu în ultimul rând nevoile de resursă umană înalt calificată, ale economiei românești în ansamblul său. Astfel, solicităm o regândire a finanțării prin locuri subvenționate pe categorii de programe de studiu care să țină cont de toate cele enunțate anterior, cu o mai mare flexibilitate în redistribuirea locurilor subvenționate rămase vacante din diferite motive către acele universități care dovedesc o atractivitate sporită sau un impact strategic deosebit al unor programe de studiu”, spune rectorul Dumitru Chirleşan

 

Consorțiul universitar „Academica Plus” este format din Universitatea din Pitești, Universitatea „Ștefan cel  Mare” din Suceava, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Universitatea din Oradea, Universitatea din Petroșani, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

 

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.