pendiucJoi 23 septembrie, la Curtea de Apel Bucureşti se va relua procesul din „celebrul” dosar Publitrans, dosar ajuns în faza de recurs. La ultimul termen, ce a avut loc pe 18 mai, judecătorii au respins cererea de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de de drept, formulată de Emanuela Pendiuc, fiica fostului primar al Piteştiului, respingând totodată ca neîntemeiată cererea de probe formulată de omul de afaceri Gheorghe Văsîi.

 

Pe 12 februarie 2020, 12 dintre cei 14 inculpaţi din dosarul Publitrans au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti în primă instanţă la închisoare cu executare. Sentinţa nu a fost definitivă şi a fost atacată cu apel de toţi inculpaţii la Curtea de Apel Bucureşti. Tudor Pendiuc a fost condamnat pe fond, la 8 ani de închisoare, în timp ce fiica acestuia, Emanuela Pendiuc, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare. Prejudiciul în dosar a fost estimat de procurorii DNA la aproximativ 5 milioane de euro.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.