ion minzinaA fost o vreme când îmi plăcea Ion Mînzînă, în vremea când era deputat PRM, în perioada 1996-2000, şi când critica puterea cu verb şi vervă. Însă, ca să parafrazez un cunoscut poet… trecut-au anii şi s-a schimbat mult Ion Mînzînă. S-a schimbat şi… a schimbat partidele fără vreo ezitare morală. De la PRM la PUR şi apoi la PSD. Şi până la urmă ar fi fost acceptată şi cumva tolerată şi această navetă politică amorală dacă am fi văzut că Argeşul creşte spectaculos datorită lui Ion Mînzînă, mai marele CJ şi al PSD Argeş. Însă Argeşul creşte spectaculos doar datorită Dacia şi zecilor de furnizori din zona Piteşti-Mioveni. Atât. Argeşul este, tot datorită Dacia, judeţul cu cea mai mare contribuţie la PIB şi la exporturi. Şi tocmai Argeşul, care e „fruncea” graţie Dacia, are o mare parte dintre drumurile judeţene demne de Evul Mediu. Şi nu vorbim aici de o bucăţică de drum de câteva sute de metri. E vorba de zeci de drumuri judeţene care sunt praf şi pulbere, zeci de drumuri proaste unde nu e zi în care şoferii să nu îşi strice maşinile. Drumuri cu cratere demne de planeta Marte şi pe unde nu l-am văzut pe Ion Mînzînă să meargă cu maşina sau să vină în campanie electorală. Nu l-am văzut pe Ion Mînzînă să ia atitudine fermă faţă de infrastructura atât de decăzută a judeţului. Cine ştie, o fi pentru că este mai ocupat să jignească pe Facebook alegătorii care nu sunt de partea PSD. Iar multe dintre drumurile judeţene din Argeş arată jalnic încă de pe vremea de când Ion Mînzînă era la PRM, iar judeţul era condus tot de PSD.

Iar alegătorii, indiferent de culoarea politică, s-au cam săturat. În doar 10 zile, pe 12 şi 21 august, sătui de gropile în care îşi distrug maşinile, aproape 200 de oameni au protestat la Albeştii de Muscel şi la Oarja. DJ735 Bughea - Cândești care arată ca după bombardament. La fel se întâmplă şi cu DJ 503. Nu am văzut în ultimii ani vreo reacţie a doamnei Alina Nicolau, directoarea Regiei Autonome de Drumuri Argeş, vizavi de drumurile judeţene ce arată ca într-o republică bananieră. Nu am văzut în ultimii ani vreo luare de poziţie incisivă a preşedintelui Ion Mînzînă vizavi de starea deplorabilă a zeci de drumuri judeţene.

După protestul din 21 august de la Oarja şi sub presiunea numeroaselor mesaje critice, CJ Argeş a venit cu o postare pe Facebook, spunând că DJ 503  „este unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană”, că în iunie 2020 a fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie, dar că… sunt unele probleme, inclusiv legate de suprapuneri. Şi această lămurire denota superficialitate. Din moment ce s-a semnat un contract cu fonduri europene, nu trebuia verificat totul ca la carte înainte pentru a se găsi soluţii, inclusiv privind suprapunerile?

Iar cele două exemple de mai sus nu sunt singurele. Drumul Judeţean Căteasca-Leordeni este, ca şi alte drumuri judeţene din judeţul Argeş, un pericol pentru numeroşii şoferi ce trec pe acolo zilnic. Drumul are în asfalt zeci de cratere adânci de zeci de centimetri şi lungi în unele cazuri şi de doi metri.

Drumul judeţean amintit are aproximativ cinci kilometri şi începe la Căteasca, foarte aproape de autostrada A1 Piteşti- Bucureşti. Şoseaua plină de gropi este în administrarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş şi în mod paradoxal la câteva sute de metri de drumul cu probleme se află o staţie de asfalt ultramodernă, inaugurată cu pompă de către conducerea Consiliului Judeţean Argeş în 2016. Staţia produce aproximativ 60 de tone de asfalt pe oră. Ce paradox jenant şi revoltător! Cum să ai staţie de asfalt la doi paşi de un drum ce arată ca după război şi să nu faci nimic să îl reabilitezi?

Nu sunt cârcotaş, nu sunt negativist, dar sunt realist. Pentru că îmi pasă de judeţul în care trăiesc. Îmi pasă de drumurile judeţului. Dumneavoastră vă pasă, domnule Ion Mînzînă? Dar dumneavoastră, doamnă Alina Nicolau?

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.