primaria pitestiMai mulţi consilieri locali de la USR-PLUS şi PNL au criticat în aceste zile pe reţelele de socializare creşterile salariale ale angajaţilor din Primăria Piteşti. Motiv pentru care angajaţii Primăriei Piteşti au venit cu un drept la replică privind acuzele aduse.

Iată ce precizează angajaţii Primăriei Piteşti: „Vrem să vă spunem de ce am ales să lucrăm într-o instituție de stat și nu într-una privată, pentru că viața fiecăruia este făcută pe baza propriilor alegeri. În acest oraș locuim, în acest oraș ne creștem copiii, unii ne-am făcut studiile în alte orașe, alții în propriul oraș, cei care am învățat în alte centre universitare ne-am întors în oraș pentru că aici este casa noastră, casă pe care majoritatea dintre noi cu greu ne-am asigurat-o, aici sunt familiile noastre. Și din nou am fost puși în fața propriei alegeri, aceea a locului de muncă. Și am avut de ales  domnilor membri USR Tineret Argeș și Domnilor consilieri locali USR-PNL între ceea ce ofereau instituţiile de stat și ceea ce oferea mediul privat din acest oraș. Am cântărit și am ales o instituție de stat. Chiar dacă acea instituție nu ne oferea un  salariu decent . De ce nu ne oferea un salariu decent? Pentru că legislația inițiată și aprobată de dumneavoatră de -a lungul anilor,  nu permitea acest lucru. Am ales să ne angajăm la stat pentru că  ne-am dorit o pensie decentă, nu una plătită din buzunarul propriu, pentru că ne-am dorit siguranța unui loc de muncă, pentru că ne-am dorit să fim respectați, să ni se respecte dreptul la un concediu normal, la un program de lucru normal, drepturi pe care mediul privat din acest oraș nu ni le putea oferi”.

„Mediul privat oferă salarii la limita coşului zilnic”

 

În continuare, salariaţii Primăriei Piteşti adaugă: „Vorbiți despre diferențele salariale dintre mediul privat și cel de stat. Ei bine domnilor  angajatori privați care sunteți  membri USR Tineret Argeș sau  consilieri locali USR-PNL nu mai intoxicați PITEȘTENII cu aceste diferențe pentru că  dumeavoastră le creați . Pentru că nici o companie privată care se respectă, nici o multinațională nu oferă în prezent salarii mai mici decât la stat.

Pentru că domnilor  angajatori privați care sunteți  membri USR Tineret Argeș sau  consilieri locali USR-PNL salariile pe care  dumneavoastră le oferiți PITEȘTENILOR angajați în firmele dumneavoastră  depind de performanțele firmelor sau companiilor pe care le conduceți. Și atâta timp cât oferiți angajaților  salariul minim pe economie nu puteți avea performanțe. Ah, vă rugăm să ne scuzați, asta gândim noi văzând ce salarii oferiți angajaților, însă realitatea este alta. Chiar dacă aveți performanțe, le mascați prin salariile minime pe economie și banii la negru pe care-i dați pe la spate angajaților nu pentru că nu mai puteți de apreciere ci pentru a fenta dările către stat, pentru a plăti cât mai puțin statului, amăgind salariații care acceptă acest mod de plată și care conștientizează de-abia  atunci când li se stabilește pensia  mizeria cu care i-ați tratat. Aceasta reprezintă o bătaie de joc și o rușine la adresa PITEȘTENILOR care sunt angajați în mediul privat din acest oraș. Și nu generalizăm. Ne referim la mediul privat care oferă salarii la limita coșului zilnic”.

„Nu v-a păsat de piteştenii pe care i-aţi avut ca angajaţi”

În continuare, salaraiţii Primăriei Piteşti îi întreabă pe angajatorii care sunt  membri USR Tineret Argeș sau consilieri locali USR-PNL ce fac în mediul privat pentru a îşi păstra angajații performanți care vor să plece  atunci când constată că activitatea lor nu este remunerată pe măsura muncii, a competenței și a răspunderii. Şi tot cei din Primăria Piteşti răspund: „NIMIC. Pentru că de-a lungul anilor nu v-a păsat de PITEȘTENII pe care i-ați avut ca angajați și prin a căror muncă v-ați creat profiturile. Dovadă sunt zecile sau sutele de angajați care s-au perindat pe la firmele dumneavoastră   și care au ales să plece și pe care nu i-ați stimulat cu absolut nimic ca să rămănă. De ce? Pentru că nu vă pasă. Pentru că știți că veți angaja alții, care vor pleca și ei la rândul lor, și alții, și alții……”

„Primarul Cristian Gentea s-a gândit la piteştenii care lucrează în instituţie, nu la interesul personal”

În dreptul la replică scris de către angajaţii Primăriei Piteşti se face referire şi la reacţia primarului Piteştiului: „Primarul Cristian Gentea  a constatat că unii funcționari publici performanți pleacă spre alte instituții de stat care oferă salarii motivante și și-a stimulat angajații printr-o creștere salarială de bun simț , în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, tocmai pentru a nu-i pierde. Pentru că spre deosebire de dumneavoastră,  domnul primar Cristian Gentea s-a gândit la PITEȘTENII care lucrează în această instituție, nu la interesul personal. S-a gândit la PITEȘTENII care sunt angajați în această instituție , unii de peste 25 de ani, unii care în mai mult de  jumătate din anii de muncă în această instituție au avut salarii la limita traiului lunar, pentru aceeași muncă, pentru aceeași răspundere, salarii stabilite prin legislație. Și nu s-au plâns, și-au văzut de muncă, de răspundere, au strâns din dinți și au supraviețuit demni,  cu rate la bănci, cu CAR uri....Ce a făcut primarul Cristian Gentea este o normalitate.

Ce faceți dumneavoastră este o intoxicare a populației, o instigare la ură între PITEȘTENI, o discriminare. Ascundeți PITEȘTENILOR faptul că sumele pe care le prezentați dumneavoastră în spațiul public drept salariile PITEȘTENILOR angajați în Primăria Pitești reprezintă salarii  brute, că aproape jumătate din cuantumul fiecărei  sume merge  la stat ca impozite și cote și că PITEȘTENII angajați la Primăria Pitești încasează lunar puțin peste jumătate din acele sume”.

 

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.