feke_news.jpg

În timp ce foarte mulţi oameni aleg să se trateze de COVID-19 la spitalul de la Mioveni, la recomandarea foştilor pacienţi, iată că mai apar şi rău voitori care aruncă în spaţiul public informaţii defăimătoare şi false, cu scopuri absolut obscure, dar ce pot avea repercusiuni uriaşe asupra rudelor pacienţilor. Iar primarul Ion Georgescu demontează foarte clar un fake news apărut pe Facebook sâmbătă 13 martie.

„În cursul acestei dimineți, a început să circule pe Facebook un fakenews legat de Spitalul Mioveni și modul în care ar fi tratați pacienții internați la secția ATI COVID. Informația a fost postată pe o pagină neasumată de vreo persoană ori instituție și reprezintă un act denigrator la adresa personalului nostru medical!

Această informaţie falsă, cu conţinut fabricat în scop tendențios și prezentată distorsionat nu poate fi preluată şi transformată în ştire validă!

Efectele negative ale acestui tip de informații false se repercutează în primul rând asupra persoanelor care au rude sau cunoscuți internați în cadrul spitalului nostru, creând panică și îngrijorare! Totodată se urmărește și inocularea sentimentului de neîncredere în sistemul sanitar.

Vă rugăm instistent să nu dați crezare unor asemenea zvonuri alarmiste, dar, mai ales nu distribuiți asemenea informații înainte de a verifica sursa și de a analiza dovezile care stau la bază!

spital_2.jpg 

În acest sens conducerea unității medicale a făcut o plângere penală, urmând ca Poliția să identifice identitatea persoanei care a lansat în spațiul public această informație falsă.

Atenție! Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false, cunoscând caracterul fals al acestora se pedepsește cu închisoare conform articolului 404 din Codul Penal”, precizează primarul Ion Georgescu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.