ursuletUn ursuleţ găsit într-o pădure din comuna Lereşti a fost salvat la capătul unei operaţiuni ce a durat mai multe zile.

Vineri 19 februarie, doi muncitori forestieri care tăiau mai mulţi copaci doborâţi de vânt în zona Lereşti au zărit un ursuleţ singur. Iniţial l-au lăsat în pădure, crezând că ursoaica se va întoarce la el. Numai că atunci când muncitorii au revenit la lucru pe 22 februarie, ursuleţul era tot acolo şi cu o stare foarte proastă. Drept urmare, pădurarul din zonă a anunţat reprezentanţii Conservation Carpathia, care au experienţă de mulţi ani în operaţiuni de salvare. Drept urmare, inginerul Laviniu Terciu, angajat al Fundaţiei Conservation Carpathia a preluat ursulețul după analizarea evenimentului și informarea Gărzii de Mediu Argeş.

S-a descoperit că ursoaica mamă avusese culcușul făcut între doi arbori de molid doborâți de vânt și probabil, când lucrările de exploatare forestieră au început mai aproape, s-a speriat și a fugit în alte zone.

După anunțarea autorităților de mediu, inginerul Laviniu Terciu, văzând starea proastă a puiului de urs care “abia mai tremura”, l-a transportat pe acesta la medicul veterinar Silviu Soceanu cu care Fundaţia Conservation Carpathia are o strânsă colaborare.

După anunțarea și consultarea lui Leonardo Bereczki, specialist la Centrul de reabilitare a urșilor orfani Bălan din Harghita, medicul veterinar a început să alimenteze şi să încălzească ursuleţul.

Ulterior, ursuleţul a fost preluat de către Centrul de reabilitare a urșilor orfani de la Bălan, fiind în afara oricărui pericol.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.