dacia donatieMarele Voltaire spunea la un moment dat într-o scrisoare că „spiritele frumoase se întâlnesc”. Parafrazându-l şi văzând constant ce colaborare de nota 10 au avut şi au Ion Georgescu-primarul de la Mioveni şi Christophe Dridi-fost director general Dacia şi actual vicepreședinte Global Access Industry Groupe Renault, putem spune că şi la Mioveni s-au întâlnit spirite frumoase. Spirite dedicate comunităţii. Şi exemplul lui Ion Georgescu şi al lui Christophe Dridi nu este singular. E multiplicat de oamenii dedicaţi din administraţia locală de la Mioveni, de conducerea Automobile Dacia, de furnizorii săi.

Iar cel mai recent exemplu în acest sens a fost chiar sâmbătă 13 februarie, când Dacia, împreună cu furnizorii săi, s-au implicat din nou cu fapta în viaţa comunităţii din Mioveni, în parteneriat cu administraţia locală.

Având în vedere faptul că, odată cu declanșarea pandemiei și transformarea Corpului B al Spitalului Mioveni în secție COVID, toate spațiile din unitate, inclusiv cele administrative au fost transformate în saloane de tratament și secție ATI, se impunea realizarea unor noi spații care să deservească personalul medical.

 

Centru de Coordonare anti COVID-19 ca în Vest

 

Cea mai rapidă și eficientă soluție impusă au reprezentat-o containerele metalice modulare. Patru containere sponsorizate de Dacia şi furnizorii săi şi reunite într-o construcție modulară ce are rol de Centru de Coordonare anti-COVID-19, corespunde standardelor medicale și funcționează ca o extensie a clădiri spitalului COVID-19. Fiind modulară, construcția este demontabilă și relocabilă. Spațiul interior este amenajat și compartimentat conform cerințelor specifice, iar în funcție de necesitate, spațiul se poate reamenaja complet, putând fi destinat funcționării unor echipamente medicale, ori se pot realiza doar extensiile necesare pentru o cameră tehnică.

centru anti covid

 

Aceast nou compartiment are o suprafață utilă de aproximativ 51,5 mp și este structurat astfel – o zonă multifuncțională de 26,64 mp, care poate deservi drept zonă administrativă/sală de ședințe/triaj după caz, două spații de odihnă de 7,82 mp respectiv 6,23 mp, pentru medicii care deservesc secția ATI-COVID, două toalete cu spațiu pentru duș și un hol. Construcția modulară este racordată la sistemul electric, apă și internet, încălzirea se realizează prin panouri radiante, are sistem de ventilație, iar apa caldă o produce prin sistemul propriu.

centru anti covid 01

 

La evenimentul prin care sponsorii au marcat darea în folosință a Centrului de Coordonare anti-COVID-19 de la Spitalul Mioveni au fost prezenţi, alături de primarul Ion Georgescu şi de Horia Trăilă-managerul Spitalului de la Mioveni, Christophe Dridi vicepreședinte Global Access Industry Groupe Renault, Miguel Oliver-directorul Uzinei Vehicule Dacia și coordonator al platformei industriale Dacia, Gabriel Sicoe- director Afaceri Publice Groupe Renault.

 

Christophe Dridi, discurs impecabil în română

Iar Christophe Dridi nu a surprins plăcut prin sprijinul acordat, ci şi prin faptul că a vorbit în română fără cusur. „Revin aici la Mioveni în zona pe care îndrăznesc să o numesc Zona Eroilor pentru că din martie anul trecut personalul medical şi urgenţă, precum şi cel administrativ, continuă să fie îngerii noştri. Am trecut printr-un an complicat, intens, în care ne-am depăşit aşteptările într-un mod miraculos. Dacia a răspuns mereu unor nevoi stringente din comunitatea unde marca Dacia şi uzina au luat naştere. Gestul pe care îl facem astăzi continuă seria intervenţiilor noastre de solidaritate. În vara anului trecut am contribuit cu un aparat de testare PCR la Spitalul din Mioveni şi am asigurat material sanitar în instituţiile de învăţământ. Ce vedeţi în curtea spitalului sunt patru containere atât de necesare personalului medical. A fost o mobilizare cu partenerii şi furnizorii noştri din Argeş: Delta Invest, Faurecia, Euro APS, Componente Auto Topoloveni, Piroux Mioveni şi Plasti-Tech Mioveni”, a declarat Christophe Dridi.

Managerul spital Mioveni, dr. Horia Trăilă, a precizat la rândul său: „Ne ajută enorm această unitate multifuncţională. În acest moment, Spitalul de Boli Infecţioase de la Mioveni cred că a stabilit un standard”.

Şi primarul Ion Georgescu a rostit cuvinte speciale: „În 2019, domnul Dridi spunea că are un „copil” la Mioveni: Dacia. Eu cred că are doi „copii”: spitalul şi Dacia. Întotdeauna domnul Dridi a făcut ce a spus”. La final, ca un corolar inedit la un eveniment deosebit, primarul de la Mioveni i-a oferit lui Christophe Dridi, care este şi Cetăţean de Onoare al oraşului Mioveni, o machetă a Spitalului Mioveni, machetă pe care se află şi două autoturisme Dacia în miniatură.

centru anti covid 02

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.