horecaMiercuri 18 noiembrie, la Instituția Prefectului județul Argeș, a avut loc o întâlnire între prefectul județului, Emanuel Soare și reprezentanții industriei HoReCa din județ. Principala temă de discuție a fost reprezentată de dificultățile pe care aceștia din urmă le întâmpină, ca urmare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 aplicate în industria Horeca.

 

Conform H.G. 967/2020, în localitățile în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare de 3/1000 de locuitori, operatorii economici din industria HoReCa își pot desfășura activitatea doar în spații dechise, adică în terase, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Conform aceleiași H.G. dacă spațiul are un acoperiș, plafon sau tavan, și este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, acesta este considerat spațiu închis, prin urmare nu se pot desfășura activități.

 

În urma discuțiilor ce s-au purtat punctual, pe probleme specifice domeniului HoReCa, au fost identificate soluții temporare prin care aceștia să poată funcționa în acest moment, respectând totodată reglementările în vigoare.  A fost de asemenea constituit un grup de lucru prin intermediul căruia Instituția Prefectului să fie în contact permanent cu reprezentanții acestei industrii, pentru a eficientiza comunicarea măsurilor care intervin la nivelul județului.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.