spital mioveniDupă ce a avut o contribuţie uriaşă în realizarea spitalului de la Mioveni, primarul Ion Georgescu reuşeşte din nou să dovedească pe deplin cu fapta că îi pasă de sistemul de sănătate din oraş şi de comunitate. Săptămâna trecută a fost semnat contractul de finanțare cu fonduri europene pentru proiectul depus de orașul Mioveni:”Consolidarea capacității sistemului medical  de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19, în județul Argeș”.

georgescu

Valoarea contractului de finanțare este de 19.991.581,80 lei. Obiectivul general al proiectului este de a consolida capacitatea sistemului medical în contextul pandemiei cauzată de criza COVID 19, prin achiziționarea de echipamente medicale și echipamente de protecție medicală destinate intervențiilor realizate în cadrul Spitalul de la Mioveni. Graţie acestui proiect, ce va începe la 1 octombrie, va creşte eficienţa actului medical prin achiziţionarea de echipamente şi vor scădea timpii de diagnosticare și tratament, precum și prevenția, depistarea precoce a pacienților cu infecție SARS Cov 2.

Printre echipamentele ce vor fi achiziționate se numără: monitoare funcții vitale, concentratoare oxigen, sisteme de intubație, ventilatoare ATI, paturi ATI, stație centrală monitorizare, electrocardiografe, defibrilatoare, ecografe, echipamente pentru protecție.

Durata de implementare a proiectului este de şapte luni, de la 1 octombrie a.c. până pe 30 aprilie 2021.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.