atiATI-ul secţiei COVID de la Spitalul de la Mioveni se va închide temporar din păcate de luni 6 iulie deoarece expiră detaşarea celor 4 medici şi 12 asistente, iar aceştia nu au dorit să continue, invocând diverse motive personale. Informaţia ne-a fost confirmată de către prefectul Emanuel Soare. Din fericire, la secţia de Infecţioase a aceluiaşi spital va continua activitatea.

Iată ce ne-a declarat prefectul Emanuel Soare: „Secţia de Infecţioase, unde sunt 61 de pacienţi cu COVID în acest moment, funcţionează până la sfârşitul lunii iulie. Duminică 5 iulie expiră detaşarea personalului medical de pe ATI, unde sunt 10 paturi şi unde sunt probleme serioase. Am vorbit inclusiv vineri 3 iulie cu domnul secretar de stat Raed Arafat pentru a găsi medici din alte judeţe pentru ATI-ul de la Mioveni. Nu s-a putut face nici acest lucru, asta deoarece sunt probleme mari şi la Prahova şi de abia s-a reuşit acolo detaşarea câtorva medici de la Timiş. Vineri dimineaţă au fost mutaţi trei pacienţi dintre cei 9 de la ATI de la Mioveni la Craiova. Şi ceilalţi şase pacienţi vor fi mutaţi în acest week-end la alte spitale. Practic, ATI-ul Spitalului de la Mioveni se va închide temporar. Cei patru medici de acolo au intrat pe rând în concediu. Tot acolo mai erau 12 asistente cărora la expiră detaşarea duminică 5 iulie, iar acestea nu aveau pregătire ATI. A fost o muncă grea. Noi sperăm ca pe măsură ce se vor încheia concediile să revină în activitate”.

 

Spitalul de la Leordeni va deveni spital COVID

 

La secţia ATI de la Infecţioase a Spitalului Judeţean din Piteşti, lucrările sunt finalizate în procent de 80%, acolo urmând a se crea 10 locuri.

La ora actuală, în judeţ sunt 5 locuri pe ATI pentru COVID la Spitalul Judeţean şi 3 la Câmpulung, la care se adaugă cele 10 locuri nou create de la Piteşti.

„Spitalul Municipal Câmpulung ascunde locuri şi nu vrea să le declare pe toate, spitalul TBC Câmpulung are un pavilion ce trebuie obligatoriu transformat într-un pavilion pentru pacienţi COVID, însă medicii de acolo sabotează şi nu doresc acest lucru. Nu avem vreo pârgie pentru a îi convinge, doar apelul la bună înţelegere. Dacă vom rămâne în incapacitate de a caza pacienţii şi medicii se opun, există sfera penalului, sper să nu ajungem acolo”, mai spune prefectul Emanuel Soare.

Prefectul de Argeş ne-a confirmat că spitalul TBC de la Leordeni va fi următorul pe listă pentru a caza pozitivi şi suspecţi COVID-19. La Leordeni sunt la ora actuală aproximativ 90 de locuri.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.