contract-statii.JPG
Astăzi a fost semnat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul ”Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”.
Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectiv specific 4.1 ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe Planurile de mobilitate urbană durabilă” și are o valoare totală de 57.753.740,13 lei, contribuția municipiului Pitești fiind de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Obiectivele acestui proiect sunt :
• modernizarea unui număr de 99 stații de așteptare călători, transport urban în zona municipiului Pitești;
• crearea de sisteme de închiriere de biciclete (sisteme de tip „bike-sharing”);
• optimizarea traseelor de transport public de călători prin introducerea a 3 linii noi (6 stații de așteptare noi):-Trivale - Depozitelor; - Războieni - Exercițiu - Craiovei - Depozitelor;- Războieni - Gară - I. C. Brătianu - Calea București – Depozitelor;
• integrarea sistemului de eTicketing pentru transportul public de călători și implementarea de panouri informative în timp real în autobuze pentru a oferi informații de călătorie  în timpul acesteia;

• realizarea de piste și trasee pentru bicicliști inclusiv pentru recreere de-a lungul râului Argeș.

"Este un proiect foarte important. Deocamdată am semnat contractul și pregătim documentația privind licitația și alți pași de urmat. Contribuția noastră este de numai 2%, ceea ce este foarte bine față de alte proiecte în care ni s-a impus o contribuție mai mare", ne-a declarat primarul Cornel Ionică.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro