scoala_vladesti.jpg

Fundația Orange oferă spre folosință cele 1.500 de tablete utilizate în cadrul programului Digitaliada, elevilor cu situații dificile, din cele 50 de școli în care se desfășoară programul. Decizia vine în contextul în care participarea elevilor la cursurile online a devenit obligatorie, conform ordinului emis de Ministerul Educației și Cercetării în data de 21 aprilie 2020.

Zeci de tablete vor merge la o şcoală din Argeş. Este vorba de şcoala din Vlădeşti.

Astfel, începând de luni, 4 mai, și până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, tabletele vor fi oferite în custodie elevilor ai căror părinți se află în imposibilitatea de a le pune la dispoziție echipamente digitale. Cu ajutorul tabletelor, elevii vor participa la cursuri online și vor accesa resursele și instrumentele digitale puse la dispoziție în cadrul programului Digitaliada, astfel încât riscul de abandon școlar să fie redus cât de mult posibil, iar diferențele de nivel educațional pentru copiii cu o situație financiară mai dificilă sa fie reduse la minim.

În acest fel, indiferent de posibilitățile materiale ale părinților, toți elevii din școlile participante vor putea lua parte la predarea la distanță cu ajutorul instrumentelor și resurselor din programul Digitaliada.

Şcoala din Vlădeşti a fost deja dotată cu câte un laborator digital (tablete, laptop, videoproiector) și un set de aplicații digitale educaționale încărcate pe tablete. Profesorii au beneficiat de traininguri pentru utilizarea resurselor digitale în procesul de predare, proiecte didactice, tutoriale, ghiduri de predare, suport tehnic și asistență la ore astfel încât utilizarea la orele de matematică și TIC a resurselor educaționale digitale furnizate prin proiect să se desfășoare în condiții optime.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.