valeca_serban.jpgPreședintele PSD Argeș, Șerban Valeca, a demonstrat de nenumărate ori că nu se poate impune în fața colegilor din conducerea partidului. Drept urmare, PSD Argeș nu a beneficiat de cine știe ce privilegii sau numiri în funcții cheie la nivel guvernamental, iar județul a fost vitregit de investiții notabile din partea Guvernului.

Ultimul episod, în care Valeca a fost pur și simplu ignorat, este cel al demiterii președintelui ANPC, Marius Pîrvu. După ce că PSD Argeș avea doar câțiva secretari de stat, Valeca recunoaște cu gura sa că nu a fost informat despre această decizie de către premierul Viorica Dăncilă, care a pasat răspunderea mai departe, spre Ministerul Economiei. Sunat de Valeca, ministrul Niculae Bădălău i-a spus franc președintelui PSD Argeș că a plecat în concediu și a uitat să-i mai comunice decizia. "Trebuia să mă anunțe Bădălău, dar a spus că a plecat în concediu și a uitat", a declarat Valeca într-o conferință de presă.

Tot ignorat și tratat drept cantitate neglijabilă a fost și când s-a făcut împărțeala ministerelor cu ocazia diverselor remanieri, de la Guvernul Grindeanu încoace. De altfel, Valeca a fost ministru al Cercetării în Guvernul Grindeanu, de atunci fiind complet dezinteresat sau neputincios pentru ocuparea unui alt portofoliu de către un argeșean.

În aceste condiții, oricine poate intui de cât respect beneficiază Valeca la centru. Mai mult, acesta își declară susținerea necondiționată pentru Viorica Dăncilă, inclusiv în cursa pentru prezidențiale, așa cum făcuse și cu Liviu Dragnea. Poziția servilă adoptată nu-l va ajuta însă nici acum, cum nici în trecut nu a produs rezultate. În ciuda acestor neajunsuri și eșecuri, Valeca a anunțat însă că mai vrea să candideze și la anul pentru un nou mandat de președinte al organizației.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro