marcu mosteanu

Sâmbătă 29 iunie cu începere de la ora 11, la București, la NORD Events Center, are loc Congresul USR, eveniment la care va fi votat un nou Birou Naţional al partidului. Biroul Naţional USR este structura executivă de conducere a partidului, formată din 24 membri şi Elena Lasconi, preşedintele partidului începând cu 26 iunie.

Iar pentru Biroul Național USR și-au depus candidatura nu mai puțin de 200 de persoane.

În competiția internă pentru Biroul Naţional al partidului s-au înscris opt echipe și mai mulți candidați independenți: respectiv Echipa Reconstrucție (30), Echipa USR Echilibru (28), USR Unit (29), Echipa Tineri pentru România (25), Echipa USR la firul ierbii (26), Echipa USR Dizabilități (10), Echipa ILFOV IMPLICAT (27), Echipa Candidații Independenți (17), plus alți șase candidații independenți.

Iar printre cei 200 de candidați pentru Biroul Național USR se numără și doi argeșeni.

Este vorba de Ioana Marcu, city manager Primăria Câmpulung și de deputatul USR Ionuț Moșteanu. Ioana Marcu face parte din echipa Reconstrucție, susținută de Elena Lasconi, în timp ce Ionuț Moșteanu face parte din echipa USR Unit.

Ioana Marcu, o tânără eminentă care a făcut consultanţă pentru mari companii din America şi a avut a treia cea mai mare medie la Bacalaureat din România în 2006, este city-manager la Câmpulung Muscel din februarie 2021. Ioana Marcu este licenţiată în Relaţii Economice Internaţionale la ASE Bucureşti, având şi un master în Geopolitică şi Afaceri Internaţionale tot la ASE Bucureşti. Ioana Marcu a lucrat doi ani şi trei luni pentru gigantul HP. Performanţele la acest loc de muncă i-au adus distincţia HP Young Talent, ce premia 2 din 2.000 de angajaţi şi le oferea şansa de a lucra într-un birou de peste hotare, în acest caz Barcelona. Ioana Marcu a făcut consultanţă în afaceri în America pentru companii mari de peste Ocean, precum Johnson&Johnson, Valssis, KOWA Pharma sau BIVI.

Ionuț Moșteanu este deputat de Argeș la al doilea mandat și lider al grupului USR în Camera Deputaților. În primii patru ani în Parlament, a militat din Comisia pentru transporturi pentru deblocarea lucrărilor la Autostrada Pitești-Sibiu și pentru alte proiecte mari de infrastructură.

În 2016, Ionuț Moșteanu a fost secretar de stat în ministerul Transporturilor în Guvernul tehnocrat, unde responsabilitatea sa principală a fost rezolvarea problemelor de management din companiile aflate în subordine, printre care Tarom, ROMATSA, Compania Națională de Aeroporturi București, Portul Constanța.

Înainte de a intra în politică, a lucrat peste 20 de ani în mediul privat, în companii multinaţionale, unde a coordonat proiecte și echipe de oameni (Scala J Walter Thompson, Connex/Mobifon, Western Union, Leo Burnett/Publicis), apoi a devenit antreprenor.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.