psd-autostrada.jpgPSD Argeș rămâne consecvent muncii pentru dezvoltarea județului, reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere fiind o prioritate.

Demersurile făcute de echipa PSD Argeș au găsit ecou la Guvernul condus de Marcel Ciolacu, în ultimii ani fiind făcute investiții record în infrastructura de drumuri naționale din Argeș. O nouă investiție majoră urmează să înceapă în județul nostru. Este vorba despre modernizarea lotului 1 al legăturii dintre Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea, până la Tigveni, parte din „lotul 6” al Autostrăzii Sibiu – Pitești. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect. Astfel, valoarea estimată este de peste 400 milioane lei pentru 11 kilometri și durata de execuție este de 16 luni. După aprobarea Proiectului, CNAIR poate lansa licitația pentru lucrări. Pentru lotul 3, Tigveni – Râmnicu Vâlcea, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că în această vară urmează să fie ținută licitația pentru proiectare și execuție.
„Ne respectăm angajamentele asumate față de argeșeni, iar investițiile de modernizare a infrastructurii rutiere din Argeș continuă. Investiția aprobată azi de Guvern este necesară pentru asigurarea conexiunii DN 73C cu Autostrada Sibiu-Pitești (Nod Tigveni). Mulțumim premierului Marcel Ciolacu și ministrului Sorin Grindeanu pentru atenția pe care o acordă dezvoltării infrastructurii din județul nostru! Împreună facem echipă pentru Argeș și pentru argeșeni!”, afirmă Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.
Lucrările vor presupune realizarea unor structuri de sprijin pe piloți forați, consolidarea tronsoanelor de drum, construirea de sensuri giratorii la intersecția între drumul național DN 73C km 54+000 și drumul județean DJ 678A și la intersecția între drumul național DN 73C km 54+900 și drumul de legătură la Autostrada A1 Sibiu – Pitești. Vor fi amenajate și benzi pentru vehicule lente pe două sectoare de drum. Pe traseu sunt și patru poduri, dintre care două vor fi reabilitate, iar celelalte două vor fi reconstruite.
Modernizarea DN 73C va fi una dintre cele mai importante investiții pentru modernizarea unui Drum Național în 2024, asigurarea condițiilor de circulație, în special pentru traficul comercial (camioane), fiind obligatorie la finalul anului 2026, când se estimează deschiderea lotului Curtea de Argeș – Tigveni, lotul PORR de aproape 10 km cu tunelul Curtea de Argeș de 1,3 km. Practic, cel mai târziu în primăvara 2025 va fi deschis lotul WeBuild de 30 km Pitești (Bascov) - Curtea de Argeș, iar în 2026 următorii 10 km până la Tigveni, tronsoane care vor reruta un procent semnificativ de trafic de pe ruta principală și foarte aglomerată DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.