urs.jpgProiectul de lege propus de mai mulți aleși UDMR (printre care și ex-ministrul Tanczos Barna), care va da liber la vânătoarea de urși bruni, a trecut luni seară de Senat. De anul viitor vor putea fi împușcați aproape 500 de urși bruni de orice vânător care plătește o taxă specială.

 

Potrivit noului proiect, cotele de prevenție și intervenție pentru vânătoarea de urși bruni vor fi decise prin lege. Pentru anul 2024 a fost stabilită o „cotă de prevenție” de 426 de exemplare de urs brun, iar alţi 55 de urşi care caută mâncare în tomberoane vor putea fi ucişi dacă vor fi prinşi în localități. Vânătorii vor putea, în baza unei taxe, să vâneze urși la fel cum vânează căprioare, iepuri și alte animale sălbatice.

Proiectul e adoptat mai ales în contextul în care în ultima lună au fost înregistrate zeci de cazuri în care urșii și-au făcut aparația în zone urbane.

 

Proiectul de lege a trecut cu voturi UDMR, PSD și AUR, în timp ce liberalii și cei din USR s-au abținut.  Mai exact, au fost 61 de voturi „pentru” și 26 de ațineri.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.