catalin-drula.pngPreşedintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat, miercuri, PSD şi PNL că "salvează pensiile speciale cu mâna Curţii Constituţionale" şi a solicitat convocarea Parlamentului, în perioada 7 august - 1 septembrie, în sesiune extraordinară, pentru a fi rediscutată, de urgenţă, legea declarată neconstituţională de CCR.

"Republica specialilor. La asta asistăm zilele acestea. Vor să bage mâna în buzunarul cetăţenilor, al firmelor, al mediului privat, al antreprenorilor, al celor care desfăşoară activităţi independente, al tuturor contribuabililor pentru a finanţa stilul de viaţă al specialilor. Am aflat astăzi de la Curtea Constituţională că pensiile speciale ale magistraţilor trebuie să rămână. Nu e nicio surpriză. Preşedintele CCR, Marian Enache, este un pesedist de frunte, fostă mână dreaptă a lui Ion Iliescu, şi, practic, domnul Ciolacu de la Guvern a servit această falsă desfiinţare a pensiilor speciale - aşa cum USR a avertizat - numai ca CCR să o întoarcă repede în Parlament", a declarat Drulă, conform unui comunicat al USR.

Potrivit USR, un prim efect al reîntoarcerii în Parlament a Legii privind pensiile speciale îl reprezintă "blocarea" fondurilor din PNRR.

"Pentru a acoperi cheltuielile în creştere cu specialii, PSD şi PNL se pregătesc să îngroape economia românească şi să-i afunde pe români şi mai tare în sărăcie", a transmis USR.

În opinia lui Drulă, premierul Marcel Ciolacu nu taie nicio cheltuială. "La Guvern, domnul Ciolacu lansează perdele de fum. Chipurile, taie cheltuieli. Nu taie nicio cheltuială, totul rămâne aşa cum a fost. Să luăm reducerea cu 20% a numărului de secretari de stat. Sunt cei 20% de secretari de stat în plus pe care i-au adus chiar ei. Şi, pentru că UDMR a fost scoasă de la guvernare, rămân nişte posturi vacante. Să luăm şi desfiinţarea unor sute de mii de posturi vacante. Păi, alea nu ne costă, dacă sunt vacante. De fapt, nu se taie nimic sau aproape nimic pe partea de cheltuieli", a mai afirmat Drulă.

Liderul USR a adăugat că PSD şi PNL introduc "noi impozite, taxe şi dări peste noapte". "Consumă toţi banii pe care-i iau de la cetăţeni şi mediul privat, iar când îi termină nu le trece nici prin cap să strângă cureaua, să se uite unde au greşit, să facă reforme, să reducă cheltuielile, risipa şi jaful de la stat. Singura idee obsesivă a PSD - susţinut de PNL, un partid fals liberal - este să crească taxele, să ia mai mulţi bani şi să distrugă economia. Ne vom opune cu toată forţa în Parlament, în stradă şi vom merge anul viitor la alegeri cu un mesaj că România are nevoie de politici care să stimuleze economia, de bună cheltuire a banului public, de cumpătare, de oprire a jafului, de politici cu adevărat de dreapta", a susţinut Cătălin Drulă.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.