sbo-digitalizare.jpgA fost anunțat calendarul aferent apelului de proiecte pentru granturile de până la 100.000 de euro pentru digitalizarea IMM-urilor, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, declară deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților. 

"Calendarul apelului de proiecte este următorul:

Lansare ghid: 15 decembrie 2022

Depunere proiecte: 1 februarie 2023 – 30 martie 2023

Evaluare proiecte: 1 aprilie 2023 – 31 mai 2023

Etapa I de semnare a contractelor: 30 iunie 2023

Etapa II de semnare a contractelor: 31 august 2023

Apelul beneficiază de o alocare de 347,5 milioane euro și este destinat întreprinderilor care se încadrează în categoria de IMM și au sediul social în România.

Apelul este unul competitiv și va sprijini următoarele tipuri de acțiuni:

achiziții de hardware TIC;

achiziții de echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice, integrate cu soluții digitale;

dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software/licențelor, inclusiv soluțiile de automatizare software de tip RPA, respectiv Robotic Process Automation;

achiziții de tehnologii blockchain;

achiziții de sisteme de inteligență artificială, machine learning, augmented reality, virtual reality;

achiziționare website de prezentare;

achiziția de servicii de tip cloud și IoT;

instruirea personalului care va utiliza echipamentele TIC;

consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile etc.", transmite deputatul Simona Bucura-Oprescu. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.