mosteanu

Deputatul USR de Argeș Ionuț Moșteanu, liderul parlamentarilor USR, ia încă o dată atitudine legat de faptul că PNL și PSD se opun constant tăierii pensiilor speciale ale aleșilor, care au valori uriașe, în timp ce milioane de români se chinuie de la o lună la alta cu salarii foarte mici.

”Românii în sărăcie. Prețurile au explodat, salariile scad. Iar mărirea pensiilor sub 3.000 de lei nu va mai avea loc. Noile date INS confirmă explozia prețurilor. Inflația a ajuns la 15.3%. Totul e mai scump. Carnea, legumele, pâinea. Energia electrică și gazele. În timp ce milioane de români nu mai ajung cu salariul de la o lună la alta, avem și o altă categorie a privilegiatilor care o duc tot mai bine. Românii cu pensiile speciale. Pensiile speciale au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie. Am solicitat și săptămâna trecută în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi a legii USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, lege redepusă pe 6 mai după decizia CCR. De fiecare dată, PSD și PNL s-au opus. De peste 4 luni blochează acest proiect. Solicit încă odată premierului Ciucă și ministrului Budăi să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale. Termenul din PNRR este 31 decembrie. Vrem cu toții să știm ce au de gând. Din banii obținuți putem crește pensiile părinților și bunicilor noștri”, spune deputatul Ionuț Moșteanu.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.