gorghiu

Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, alături de președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Ferenc Asztalos, președintele Societatea Liberală, Violeta Vijulie, și primarul Sectorului 6, București, Ciprian Ciucu, au deschis, luni 22 august, conferința „De ce avem nevoie de egalitate de gen în politică!”, organizată la Curtea de Argeș.
„Haideți să mai demolăm un mit! Mitul este că echilibrul de gen în politică și meritocrația sunt contradictorii, pe când ele, de fapt, sunt perfect complementare. Dacă analizăm bine, veți vedea că prin adoptarea cotelor de gen, vom reuși, de fapt, să stimulăm meritocrația. Trebuie să conștientizăm că egalitatea de gen, în general, aduce cu sine o societate mai așezată, mai sănătoasă”, a declarat președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, în fața a peste 100 de participanți.

Singura noutate este aceea că România este arătată cu degetul de toate statisticile forurilor internaţionale atunci când discutăm despre egalitatea de gen sau despre rolul femeilor în viaţa politică...şi, mai grav, de surorile, fiicele, mamele care aşteaptă să se termine cu stigmatul acela de pe altă lume: 'femeia la cratiţă'. Imaginea femeii în politica românească este perfect ilustrată de cifre. La alegerile locale şi judeţene din 2020 numai 22,9% din totalul candidaţilor au fost femei. Din 466 de senatori şi deputaţi, numai 17% sunt femei, o involuţie inacceptabilă, față de anul 2016, când reprezentarea femeilor în Parlament a atins 19%” a mai spus Alina-Ștefania Gorghiu la la Curtea de Argeş, la conferinţa cu titlul "De ce avem nevoie de egalitate de gen în politică", organizată de Societatea Liberală.

Crescută la Curtea de Argeș și absolventă a Colegiului Național ”Vlaicu Vodă”, Alina Gorghiu a rămas mereu atașată de Argeș și este o susținătoare constantă a egalității de gen în politică.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.