Ion_Georgescu_mesaj.jpgReindustrializarea României este principalul obiectiv asumat de Ministerul Economiei condus de PSD, afirmă Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.

"Obiectivul strategic este ca România să nu mai fie țara exporturilor de materie primă, ci a produselor competitive pe piața europeană și cea internațională.

România are oportunitatea, prin PNRR – cu o alocare de 500 de milioane de euro -să creeze un veritabil ecosistem național al industriei microelectronice care să includă unități de producție – atât companii mari cât și IMM-uri, centre de cercetare, universități.

Rezultatele previzionate sunt:

Înființarea/dezvoltarea a 3 centre naționale de producție;

Înființarea/dezvoltarea a 4 centre ”Digital Innovation Hub”.

Efectele acestui program vor fi benefice în întreaga economie:

Se vor livra produse necesare industriei auto (este bine-cunoscută criza semiconductorilor care a întârziat producția și livrările auto);

Va stimula dezvoltarea lanțurilor valorice în toate ramurile industriale;

Va încuraja/susține transferul tehnologic și de inovare;

Va determina dezvoltarea capacităților de producție și de export, ceea ce va reduce dependența de importuri și va reechilibra balanța comercială.", declară Ion Georgescu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.