filme_decembrie.jpg

Sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” se difuzează filmul „Poștașul” („The Postman”). Regia îi aparține lui  Kevin Costner, în rolurile principale fiind Kevin Costner și Will Patton.

            Acțiunea se petrece într-un viitor foarte apropiat. În urma unui război nuclear, America este devastată, transformându-se într-un enorm deșert populat de câteva orașe decadente unde tot felul de guverne totalitare fac legea. Un vagabond (Kevin Kostner) care încearcă să câștige o pâine ca actor ambulant interpretând partituri shakesperiene este capturat de o mișcare fundamentalistă condusă de generalul Bethlehem, un dictator în genul lui Hitler, și aruncat într-un lagăr de concentrare. După ce reușește să evadeze, actorul dă peste o mașină abandonată a Poștei Americane. Din acest moment, el devine Poștașul (The Postman), un alt om care începe să trimită scrisori americanilor datate cu până la 15 ani în urmă, când SUA era încă mama democrației. The Postman descoperă că toți destinatarii îi acceptă minciunile, pentru că doresc să creadă că țara lor a revenit la normalitate. Ceea ce părea o joacă, se îndreaptă treptat spre o revoluție. În câteva luni, The Postman va face prozeliți și va deveni o figură mitică pentru americani. După ce maleficul general Bethlehem îi ia prizoniera iubită, el este hotărât să-l distrugă pe acesta și pe soldații acestuia, capabili de orice atrocități, și să reîntroneze Visul American...

            Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

            Duminică, 15 decembrie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful „București” se redifuzează, la cererea publicului, filmul românesc „Maria, Regina României”. Regia îi aparține lui Alexis Sweet Cahill, în rolurile principale fiind Roxana Lupu, Daniel Plier și Adrian Titieni. Un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată. În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

            Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și on-line, de pe platforma www.bilete.ro.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.