orazio_baronello_mozzard.jpg

Filarmonica Pitești organizează joi, 7 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic al lunii, cu un program integral Wolfgang Amadeus Mozart. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Orazio Baronello, revine, ca solistă, Cristina Anghelescu. Violonista va interpreta Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestră în La major. În prima parte, publicul va audia și Divertisment în Re major, iar în partea a doua, va fi interpretată Simfonia nr. 29 în La  major.      

Născut la Messina, Orazio Baronello a fost inițiat în muzică de maestrul Dante Pavarini, continuând, ulterior, studiul contrabasului la Palermo. A absolvit Universitatea de la Roma și Academia din Pescara. A fost asistent al maestrului austriac Gustav Kuhn, dirijând orchestrele din Parma și Milano, iar ca asistent al lui Piero Bellugi, a susținut concerte cu Orchestra din Napoli. În România, a fost la pupitrul orchestrelor Națională Radio, „George Enescu”, dar a dirijat și orchestrele simfonice de la Ploiești, Bacău, Craiova, Arad, Râmnicu-Vîlcea. A susținut concerte cu filarmonicile din Chișinău, Sofia, Vidin, Carelia, Tirana ș.a. și a participat la numeroase festivaluri internaționale. Este considerat de presa europeană printre cei mai strălucitori dirijori italieni. Dirijează, în premieră, orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești.

Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, Cristina Anghelescu a început studiul viorii la şase ani, primul mentor fiind chiar tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu. În timp, s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume. Dintre concursurile câştigate se disting cele din Italia, Franţa, Finlanda, Rusia, Chile. Încă din timpul studenţiei a concertat cu orchestre de marcă în săli renumite din: Berlin, Moscova, Madrid, Helsinki, Praga, Londra ş.a. A susţinut recitaluri şi concerte în toate ţările Europei, în America de Sud şi de Nord, în Africa de Sud. Solist-concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, violonista Cristina Anghelescu a efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând şi pe CD-uri. A mai concertat la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, unul dintre concerte fiind alături de fiica sa, violonista Ioana Goicea.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro