batalia_cartilor.jpg

 

Joi, 31 octombrie, începând cu orele 13.00 și vineri, 1 noiembrie, începând cu ora 9.00, în sala de conferințe a Bibliotecii, va avea loc finala Concursului Național de lectură ”Bătălia cărților”, pentru două categorii de vârstă: 14-18 ani și 11-13 ani. Competiția organizată de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Biblioteca Județeană Octavian Goga” Cluj, are drept scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Prin acest concurs au fost propuse spre lectură cele mai noi apariții editoriale destinate copiilor și adolescenților, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

Astfel, în cadrul acestei competiții desfășurată de Biblioteca Juudețeană ,,Dinicu Golescu” Argeș, la categoria 11-13 ani - s-au înscris 92 de copii, însă doar 22 au întrunit condițiile pentru a ajunge în finală, iar la categoria 14-18 ani - s-au înscris 60 de adolescenți, iar 9 au ajuns în finală.

Finala va consta într-o dezbatere cu tema Convinge-mă să citesc”. Fiecare participant va trebui să își prezinte și susțină cartea preferată, una dintre cele 10 din concurs, și să răspundă întrebărilor din partea juriului și a celorlalți concurenți. Juriul va ține cont de argumentare, exprimare, convingere și originalitate.

Finaliştii vor fi însoţiţi de susţinători: colegi de clasă, profesori, părinţi.

Participantul care va răspunde cel mai frumos și mai argumentat va deveni Cititorul anului. De asemenea, se va acorda premiu pentru Cea mai buna fișă de lectură. Cartea care s-a bucurat de cele mai multe aprecieri și a fost votată cu cel mai mare punctaj va deveni Cartea Anului.

Premiile vor consta în cărți și materiale promoționale. Pe lângă acestea, ”Cititorul anului” desemnat la ambele categorii de vârstă va primi un dispozitiv mobil de comunicații tip TABLETĂ.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro