Targ_biblioteca.jpgMarţi, 15 octombrie, în intervalul orar 9.00-12.00, se va desfășura în holul Bibliotecii Judeţene “Dinicu Golescu” Argeș cea de-a III-a ediţie a Târgului de Ştiinţă – Ediția Tech, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe copii, tineri şi bibliotecari din întregul județ. Târgul de Știință este un eveniment tematic organizat în cadrul proiectului CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice, proiect implementat de Fundația Progress, în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș și alte 9 biblioteci publice din județul Argeș: Aninoasa, Bradu, Bogați, Mușătești, Rucăr, Merișani, Vlădești, Topoloveni, Poienarii de Muscel, finanţat de Romanian-American Foundation. Alături de parteneri locali de seamă: „Robotică pentru copii”, „CoderDojo Pitești și „KIDDO STEAM SATURN”, cu siguranță evenimentul va fi unul reușit.

Scopul acestui proiect vizează crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul acestui proiect este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundaţia Progress, CODE Kids România şi Simplon România.  

Un proiect de știință reprezintă un efort de investigare într-o arie de interes din domeniul STEM, iar târgul de știință este un mod unic de prezentare a rezultatelor cu cei interesați în știință și educație.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.