centrul_cultural_mioveni_nou.jpgOrașul Mioveni va găzdui, în perioada 8 - 11 august, Festivalul - Concurs Național de Folclor « MIOVENI » 2019, Ediția I, organizat de Centrul Cultural Mioveni, Primăria și Consiliul Local Mioveni. Ne vor încânta prin port tradițional, dans populaar și tradiții locale, ansambluri invitate din Suceava, Brașov, Arad, Cluj-Napoca, Sălaj, Bacău, Călărași şi, bineînţeles, Argeș, acestora alăturându-se invitați speciali din Rusia și China.
Cel de-al treilea ansamblu folcloric care va concura alături de "Junii Brașovului" și „Bala HumoruluiI” este Ansamblul Folcloric ”JUNII PODGORIEI - GHIOROC”
Ansamblul ”JUNII PODGORIEI" din localitatea Ghioroc, județul Arad  a fost înființat în anul 2000, din dorința unor tineri talentați, de a valorifica scenic tezaurul folcloric de pe aceste meleaguri, dar și din alte zone folclorice ale țării. Talentul instructorilor și eforturile dansatorilor au rodit apoi în numeroase reprezentații la nivel local, județean și național, pentru ca mai apoi, Ansamblul să efectueze deplasări și peste hotare în Ungaria, Austria, Germania și Serbia.

Prin dansurile și momentele folclorice prezentate, tinerii Ansamblului  Folcloric ”JUNII PODGORIEI - GHIOROC”  urmăresc menținerea legăturii cu pământul natal și împărtășirea identității noastre ca popor, prin prezentarea tradițiilor, a portului, cântecului și dansului popular, tradiții pe care tinerii le-au preluat cu mândrie de la înaintași, prețuindu-le și cinstindu-le de fiecare dată.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro