Cinema_Bucuresti.jpgSâmbătă, 11 august 2018, ora 18.00, la Cinematograful „București” din Pitești este programat thrillerul „You were never really here” („N-ai fost niciodată aici”), cu Joaquin Phoenix, cu două premii la Cannes 2017  - cel mai bun actor și cel mai bun scenariu -, în regia lui Lynne Ramsay. Filmul spune povestea unei  adolescente disparate, în care un ofițer al legii brutal  se aventurează într-o misiune de salvare. Puterea, corupția și răzbunarea dezlănțuiesc o furtună de violență care pot să conducă la trezirea sa. 

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 12 august, de la ora 18.00, puteți urmări filmul „Reconstituirea”. 

,,Ne-am propus realizarea unei prime Integrale la Cinematograful „București”. L-am ales pe regizorul Lucian Pintilie (1933-2018), nu doar pentru că este unul dintre cei mai mari regizori de teatru și film din România, ci și pentru că a dispărut dintre noi doar cu câteva zile mai înainte de reînființarea Cinematografului „București”. Primul film programat, „Reconstituirea”, spune povestea reconstituirii unui banal incident, o bătaie între doi tineri, întreprinsă de Miliție, ce se transformă într-o crimă. Realizat în alb/negru, filmul a avut premiera în ziua de 5 ianuarie 1970, la București, însă a fost interzis la scurt timp. Sunt de reținut și interpretările de excepție ale actorilor George Mihăiță, Vladimir Găitan, George Constantin, Emil Botta, Ernest Maftei, Ileana Popovici, Ștefan Moisescu - cele mai valoroase din întreaga lor carieră cinematografică. Filmul a fost redifuzat abia în 1990. Este primul film, ca operă de artă, care în ton ironic, malițios, cinic, ne introduce în infernul românesc, moral și spiritual, în labirintul bășcăliei, varianta specific românească și degradată a spiritului balcanic”, transmit reprezentanții Cinematografului ,,București”.

Prețul unui bilet la „Reconstituirea” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.