lavinia mamotOriginară din Pitești și absolventă a Liceului de Artă ”Dinu Lipatti” din Pitești, Lavinia Mamot este la ora actuală una dintre cele mai apreciate soprane din România, cu numeroase roluri importante.

Absolventă a Universității Nationale Bucuresti la clasa profesoarei Maria Hurduc, Lavinia Mamot a urmat de-a lungul anilor cursuri de măiestrie de-a lungul anilor cu nume mari precum Virginia Zeani, Eugenia Moldoveanu, Silvia Sorina Munteanu, Mariana Colpos, Cecilia Mizrahi. A avut roluri de succes atât în operă, cât şi în lucrări vocal-simfonice, pe scene precum Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, Filarmonica George Enescu din București, Filarmonica de Stat Moldova din Iași, Filarmonica Oltenia – Craiova, Filarmonica Naţională Serghei Lunchevici – Chişinău.

În 2012, Lavinia Mamot a debutat pe scena Operei Naționale din București, in rolul titular din “Madama Butterfly”, de Giacomo Puccini.

Lavinia Mamot a colaborat de-a lungul carierei sale cu dirijori importanţi, precum Zubin Mehta, Horia Andreescu, Cristian Mandeal, David Crescenzi, Nicolae Moldoveanu, Daisuke Soga, Jochen Wehner, Paul Nadler, Laurence Equilbey, Jin Wang, Christoph Adt sau Iosif Ion Prunner. Soprana originară din Pitești este o prezenţă frecventă şi admirată pe scena Ateneului Român.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.