tudor chirila lavinia chitu

Pe 18 noiembrie, cu începere de la ora 20.30, la Sala Polivalentă din Capitală, trupa Vama va urca din nou pe scenă după o lungă absență. Și pentru prima oară la un concert Vama, va fi accesibil și accesul persoanelor cu dizabilități: surzi, nevăzători și utilizatori de scaun rulant. Accesul este gratuit pentru o persoană cu dizabilități plus un însoțitor

Iar cea care va traduce concertul în limbajul semnelor în timp real va fi piteșteanca Lavinia Chițu.

Iar înainte de concert, îndrăgitul Tudor Chirilă, solistul trupei Vama, a avut un mesaj special de transmis pentru cei care vor veni la Sala Polivalentă.

”Mă bucur să vă anunț că vom accesibiliza concertul nostru atât pentru persoanele hipoacuzice, cât și pentru alte persoane cu dizabilități. Sperăm să fie un concert mișto pentru voi. Ne bucurăm că putem să vă oferim acest concert grație Laviniei. Va fi o cântare de zile și sperăm că și mesajele pe care vrem să le transmitem vor ajunge la voi. Sperăm să plecați un pic mai fericiți decât ați venit”, spune Tudor Chirilă.

Oana Popa, o susținătoare neobosită a cauzelor sociale și care realizează și un spectacol de teatru pentru persoanele cu dizabilități,a fost cea care l-a convins pe Tudor Chirilă să accepte traducerea în limbajul semnelor a concertului trupei Vama.

De mai mulţi ani, Lavinia Chiţu este una dintre cele mai apreciate interprete în limbajul mimico-gestual. Iar de aproape doi ani ea traduce şi concerte în limbajul mimico-gestual. Lavinia a tradus până acum melodiile unor formaţii de primă mărime din muzica românească.

Lavinia Chițu a tradus în limbajul mimico-gestual și concertele trupelor Cargo și Alternosfera la festivalul Stonebird de la Corbi.

Lavinia deţine certificarea în limbajul semnelor în limba română din anul 2016, iar în 2019 a obţinut şi certificat de interpret autorizat în limbajul semnelor limbii turce.

Lavinia nu are vreo deficienţă de auz, dar a învăţat limbajul semnelor din copilărie pentru că ambii părinţi sunt surzi.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.