universitateÎn această toamnă au început negocierile pentru crearea celei mai mari universități din România. La ora actuală sunt negocieri între Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica din București și au început deja discuțiile și cu Universitatea Maritimă din Constanța.

La aniversarea a 60 de ani de existență a Universității din Pitești, rectorul Dumitru Chirleșan a spus că ”a venit momentul unei construcții de nivel național, ce va fi cea mai mare universitate din România”.

Contactat de FinanciarPress.ro, rectorul Dumitru Chirleșan a confirmat începerea negocierilor. ”Am început negocierile, conform deciziilor Consiliului de Administrație și Senatului. Dorim înființarea unei noi universități naționale, articulate pe principiul autonomiei centrelor universitare regionale”, spune rectorul Dumitru Chirleșan.

Rectorul Universității din Pitești a mai precizat pentru FinanciarPress.ro că se dorește ca noua universitate națională să fie funcțională până în toamna anului 2024.

La ora actuală, Universitatea din Pitești are 10.000 de studenți, în timp ce Universitatea Politehnica din București are peste 25.000 de studenți.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.