araxyÎn ultimii ani, Centrul Cultural Judeţean Argeş, o instituţie bugetofagă şi prea puţin eficientă din subordinea CJ Argeş, a făcut subiectul a numeroase articole în presa centrală şi locală privind nepotismele şi cheltuirea aberantă a banului public.

Iar cel mai recent exemplu de management defectuos la această instituţie publică este acela că managerul Araxy Negoşanu vrea să le propună luni 1 februarie celor 23 de membri ai Fanfarei Centrului Cultural Judeţean Argeş să fie plătiţi la servicii, adică în funcţie de evenimentele pe care le susţin, deşi în această perioadă nu se pot susţine evenimente din cauza pandemiei! Cei 23 de componenţi ai Fanfarei, care până acum aveau contracte de colaborare şi erau plătiţi cu sume fixe lunar, sunt extrem de revoltaţi şi o parte dintre ei spun că dacă vor fi plătiţi la servicii nu vor mai veni. Iar în aceste condiţii, cum o parte dintre membrii Fanfarei vin de la Curtea de Argeş şi Bucureşti, de această Fanfară a Centrului Cultural Judeţean Argeş s-ar putea alege praful. Ar fi păcat, deoarece Fanfara se bucură de multe aprecieri, iar în ultimii ani a susţinut sute de evenimente cu numeroşi participanţi.

Ar fi o decizie total nefericită şi nejustificată, o decizie ce ar arăta că la Centrul Cultural Judeţean Argeş subiectivismul e la el acasă. De ce spunem asta? Pentru că managerul instituţiei vrea să îi plătească pe membrii Fanfarei  la eveniment şi nu cu o sumă lunară fixă, în condiţiile în care la Centrul Cultural Judeţean Argeş sunt plătite lunar mai multe femei de serviciu cu salarii fixe, iar mai mulți colaboratori precum Gina Pavel, sora lui Marcel Pavel şi Sanchez Rincon Luis Fabian au salarii de peste 6.000 de lei pe lună.

Ca să nu mai vorbim de anii trecuţi, când Monica Anghel şi Jojo primeau salarii tot de peste 6.000 de lei, în condiţiile în care veniturile instituţiei erau minuscule.

Spre aducere aminte, vă spunem ca exemplu că bugetul Centrului Cultural Județean Argeș pe 2018 a fost de 6.139.000 lei, dintre care 1.800.000 lei cheltuieli de personal, 1.905.000 lei cheltuieli materiale, 2.434.000 lei cheltuieli investiții. Iar veniturile proprii au fost doar de 175.642 lei. Şi exemplele pot continua.

Singura speranţă ca Fanfara Centrului Cultural Judeţean Argeş să mai poată continua activitatea este aceea ca oamenii din conducerea CJ Argeş să aibă reacţie în ceasul al 12-lea şi să arate că le pasă cu fapta de oamenii care fac cu adevărat ceva pentru cultura din judeţ. Nu de cei care au sinecuri.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.