golestiMuzeul Goleşti, unul dintre cele mai vizitate şi apreciate din Argeş, se pregăteşte să reia programul de lucrul cu publicul după 15 mai. Perioada pandemiei de coronavirus a dus la un număr foarte mare de anulări ale vizitelor, vizite ce fuseseră rezervate de numeroase şcoli din Bucureşti şi Argeş.

„Sunt 12.000 de programări anulate, în principal pentru ateliere, în special pentru încondeiat de ouă. Aveam foarte multe şcoli din Bucureşti ce aveau rezervări făcute. Şi cred că aş fi avut aproximativ 30.000 de vizitatori în această perioadă dacă nu ar fi fost pandemia”, ne-a declarat Iustin Dejanu, directorul Muzeului Goleşti.

Angajaţii Muzeului Goleşti au fost foarte activi însă în toate această perioadă, lucrările efectuate fiind multiple. „Am făcut lucrările de conservare la toate monumentele, şi sunt peste 220 de construcţii în muzeu. Am modernizat sălile pentru ateliere. Vom da drumul doar la expoziţiile în aer liber deocamdată. Vom pune la dispoziţia vizitatorilor săpun şi dezinfectant. La intrare va fi un covor cu dezinfectant pe care să calce vizitatorii”, mai spune Iustin Dejanu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.