start_up_nation_sondaj.jpgNouă din zece antreprenori care au primit finanţare prin programul Start-Up Nation 2017 spun că nu şi-ar fi deschis o firmă dacă nu ar fi beneficiat de aceşti bani, arată un sondaj realizat de Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), cu sprijinul BCR.

Sondajul a fost realizat în perioada noiembrie 2018 - februarie 2019 şi conţine răspunsurile a 380 de antreprenori beneficiari ai programului Start-Up Nation 2017. Astfel, la întrebarea dacă afacerea ar fi existat fără finanţarea prin programul menţionat, 48,4% dintre ei au răspuns "cu siguranţă, nu", iar 39,4% au răspuns "mai degrabă nu".

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, a apreciat că acesta este un lucru negativ. "O firmă înseamnă o oportunitate, nu să faci o firmă pentru un anumit program. Astfel că este nevoie de o îmbunătăţire şi credem că este necesară, în procesul de selecţie a câştigătorilor, şi o etapă în care să avem şi un interviu cu aceşti întreprinzători, să vedem care este dorinţa lor, viziunea lor. Să faci o afacere doar pentru a primi finanţare nu cred că este în regulă", a afirmat Jianu, luni, într-o conferinţă de presă.

Aproximativ 70% dintre cei care au înfiinţat o firmă prin acest program sunt asociaţi unici, ceea ce arată că spiritul de asociere în rândul tinerilor întreprinzători nu este unul foarte ridicat, a completat Jianu. Un lucru bun este însă că 42% dintre antreprenori sunt femei, iar 57% - bărbaţi, aşadar o proporţie comparabilă. Vârsta medie este 30 de ani, iar 45% dintre ei sunt necăsătoriţi. Principalul motiv pentru demararea afacerii este dorinţa de a fi propriul şef şi de a fi independent, urmată de dorinţa unui câştig mare şi de dorinţa de realizare, de împlinire.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.