b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_10_taxa_auto.jpgMinistrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, susține că cei care au de recuperat taxa auto (plătită sub diverse forme din 2007 până în februarie 2017) de la statul român ar trebui să-și primească banii până la sfârșitul anului. Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, recent, că forma finală a unei noi taxe de poluare va fi găsită până la sfârşitul lui 2018.

"31 august a fost data limită de depunere a cererilor de restituire. Cred că, dacă tot am alocat bani la rectificare, cam 500 milioane de lei în plus pentru această plată, am putea face un efort ca până la final de an să plătim cam tot ce avem de plătit. Din păcate, se fac foarte multe verificări după ce omul depune cererea. Am spus: dacă omul a plătit în anul în care a plătit, intri frumos în sistem, verifici CNP-ul, are taxa plus dobânzile. I-ai dat banii şi ai scăpat", a afirmat marţi seara Eugen Teodorovici, la TVR1.

Eugen Teodorovici a precizat, totodată, că a discutat cu Graţiela Gavrilescu, vice prim-ministru şi ministru al Mediului, o propunere privind "o variantă foarte bună" pentru o nouă taxă de mediu.

"Pe partea de taxă de mediu, aici este o discuţie pe care Ministerul Mediului o poartă cu cei de la Comisia Europeană pentru a vedea exact ce anume, cilindree, partea de poluare... Noi în schimb am propus o variantă, spun eu, foarte bună, utilă, astfel încât să nu venim cu o nouă taxă pentru români. Asta este o propunere pe care am discutat-o cu doamna vice prim-ministru. Lucrurile sunt în discuţii şi analiză şi cât de curând şi în decizie la nivel de Guvern", a declarat ministrul Teodorovici.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro