b_750_350_16777215_00_images_centrala.jpgPrevederile Codului muncii au fost modificate recent prin lege, principalele noutăți fiind în legătură cu sancționarea muncii nedeclarate, evidența orelor de lucru prestate de unii salariați și acordarea liberelor legale pentru persoanele de alte religii. Iată care sunt cele mai importante patru noutăţi, conform Avocatnet.ro:

1. Limite maxime la amenzile pentru munca nedeclarată

 

Primirea persoanelor la muncă fără a le încheia contracte individuale, fără a le transmite datele contractelor individuale în Revisal, în perioada în care acestea au contractele suspendate sau în afara programului part time sunt cele patru mari situații considerate, din 2017, muncă nedeclarată. Astfel, autoritățile pot aplica amenzi în funcție de numărul lucrătorilor la negru identificați, iar de azi există și o limită maximă: în total, sancțiunitle nu pot depăși, în fiecare dintre cele patru situații, suma totală de 200.000 de lei. 

 

2. Reiei ilegal activitatea firmei după suspendare? Vei risca închisoarea

 

Activitatea companiilor poate fi suspendată de autorități pentru folosirea lucrătorilor la negru. Pentru a fi posibilă reluarea activității, firmele trebuie să achite amenzile pentru munca nedeclarată, să rezolve aspectele contractuale și să plătească taxele salariale din urmă. Mai nou, angajatorii trebuie să facă și dovada plății taxelor salariale, iar dacă reiau activitatea fără a îndeplini toate aceste condiții, vor risca închisoarea de până la doi ani. Totuși, de menționat că suspendarea activității nu poate fi dispusă momentan, în lipsa unei proceduri exacte. 

 

3. Evidențe speciale pentru salariații mobili

 

Începând de astăzi, angajatorii trebuie să țină evidențe speciale pentru orele de lucru prestate de salariații mobili și de salariații care lucrează de acasă. Concret, evidența se face în funcție de specificul locului de muncă, în baza unui acord scris. Detalii, aici.

 

4. Restricții la acordarea liberelor legale pentru cei de alte religii

Codul muncii prevede că salariații de alte religii au anual dreptul la șase libere legale pentru trei sărbători majore specifice religiilor lor, în plus față de liberele legale pe care le au angajații creștin-ortodocși. Pentru că acest lucru nu era destul de clar, de astăzi a apărut o clarificare conform căreia liberele speciale trebuie acordate de angajator în alte zile decât cele nelucrătoare sau cele de concediu de odihnă.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro