insolventa.jpgNumărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a crescut în primul semestru din acest an cu 4,68%, comparativ cu perioada similară din 2016. Astfel că, anul acesta au intrat în insolvență, până la 30.06.2017,  4.677 unități, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC). Aceasta este prima creștere a insolvențelor din ultimii 3 ani și jumătate. Cele mai multe firme și PFA-uri în insolvență sunt din București, respectiv 1.052, în creștere cu 8,12% comparativ cu ianuarie — iunie 2016, Capitala fiind urmată de județul Iași cu 297 (+4,58%) și de Bihor cu 252 cazuri (-9,35%). Cele mai multe insolvențe au fost în comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor — 1388, în scădere cu—0,57%.

În județul Argeș cifrele sunt aproape asemănătoare ca anul trecut în ceea ce privește numărul de insolvențe înregistrate. Mai exact, dacă anul trecut, în perioada ianuarie - iunie, au intrat în insolvență 90 de societăți comerciale argeșene, anul acesta numărul s-a redus cu foarte puțin, fiind înregistrate  88 de insolvențe.  

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.