bascov_buget.jpgDirectorul Casei de Cultură “Adriana Trandafir”, din Bascov, a vorbit la dezbaterea publică a bugetului local din comună despre condițiile în care își desfășoară activitatea. Ea le-a spus cetățenilor prezenți că angajații Casei de Cultură au salarii mici față de salariații Primăriei. În plus, întrebată de un cetățean de ce nu se mai organizează cursuri pentru copii, Lorena Toma a dezvăluit faptul că activitățile de acest fel au fost sistate în 2018, după o hotărâre a Consiliului Local. Hotărârea ar fi venit după o adresă a primarului din decembrie 2017 în acest sens. Lorena Toma le-a spus oamenilor că instituția de cultură a organizat cursuri pentru copii din 2013, dar a trebuit să renunțe după hotărârea Consiliului Local.  

În plus, Lorena Toma a spus că instituția pe care o conduce are venituri proprii, care îi permit să funcționeze. “Anul acesta ne-au fost alocați 300 milioane lei vechi pentru spectacole. Dar am avut venituri proprii de un miliard lei vechi în 2018”, a spus ea. În plus, aceasta a justificat angajarea unui jurist la Casa de Cultură prin faptul că jurista Primăriei a refuzat să-i ajute, din lipsă de timp, amenințând chiar cu demisia. În acest sens, Lorena Toma a prezentat un proces verbal al unei ședințe de Consiliu Local.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.