b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_12_pitesti_sibiu.jpgÎn sfârșit a fost obținut acordul de mediu pentru autostrada Pitești- Sibiu. Prima și ultima secțiune a autostrăzii au fost scoase la licitație în vara anului trecut de către CNAIR, însă pentru ca să înceapă lucrările propriu-zise era obligatorie obținerea acordului de mediu, fără de care nu se poate obține autorizația de construcție.

Conform unor surse de încredere, se pare că nu au fost cerute soluții diferite pe sectoarele 1 și 5 față de ce s-a licitat inițial. Procedura de achiziție se poate definitiva și se pot semna contractele de proiectare și execuție. Oficialii Companiei de Drumuri (CNAIR) spuneau în octombrie că publicarea acordului de mediu va dezvălui numele câștigătorilor la licitațiile pentru loturile 1 și 5 și scoaterea la licitație a celorlalte trei secțiuni.

Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești urmează să traverseze teritoriul a trei județe – Sibiu, Vâlcea și Argeș- iar pentru construcția șoselei aceasta a fost împărțită în cinci secțiuni: Sibiu-Boița, Boița-Cornetu, Cornetu-Țigveni, Țigveni-Curtea de Argeș și Curtea de Argeș-Pitești.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro