b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_06_Benonie.jpgRecent demis de Prefectul Județului Argeș din funcția de primar al comunei Aninoasa, Ștefan Benonie nu s-a lăsat bătut de anomaliile legislației actuale și a căutat în continuare dreptatea în instanță, chiar dacă verdictul unelor instanțe a fost dezamăgitor.

Amintim faptul că Ștefan Benonie a fost declarat incompatibil de  Agenția Națională de Integritate la doar câteva luni după ce a câștigat primul mandat de primar. Astfel, ANI l-a acuzat pentru faptul că după ce a fost ales primar nu și-a închis o firmă care oricum nu mai funcționa, lucru dovedit din bilanțul contabil. O anomalie a legislației actuale care a făcut multe victime în rândul edililor din Argeș, dar și din țară. 

Așa se face că în urmă cu câteva luni Ștefan Benonie a pierdut procesul cu ANI, la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar Prefectul Județului Argeș, în urma hotărârii judecătorești l-a demis din funcția de primar al comunei Aninoasa. Numai că Benonie a căutat și alte forme de atac în instanță, contestând inclusiv Ordinul Prefectului, care iată că i-a adus câștig de cauză, cel puțin în primă instanță, dar care îl va repune din nou pe funcția de primar.

Iată hotărârea instanței: ,,Admite cererea de suspendare a executării actului administrativ, introdusă de reclamantul Benonie Ştefan, în contradictoriu cu Instituţia Prefectului – Prefectul Judeţului Argeş. Suspendă executarea Ordinului nr. 128 din 2 mai 2018, emis de Prefectul Judeţului Argeş, până la soluţionarea definitivă a acţiunii de fond (Dosar nr. 2897/109/2018). Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Argeş - Secţia Civilă. Pronunţată în şedinţa publică din 8 Iunie 2018, la Tribunalul Argeş - Secţia Civilă, Complet specializat de Contencios Administrativ şi Fiscal.”

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro