b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_05_Copil_torturat_Merisani.jpgSe zice că în România nu este nimeni mai presus de lege. Numai că realitatea este cu totul alta, iar acest lucru a fost dovedit de numeroase cazuri. Dar haideți să vă prezentăm un caz șocant, rupt parcă din torturile comuniste în urma căruia nimeni nu a fost tras la răspundere, doar un copil sărac a rămas cu sechele pe viață pentru că autoritățile statului nici măcar de sufletul acestui  om nu s-au interesat prea mult. 

Este oare România țara în care siguranța cetățeanului este garantată? Mai există oare în România oameni cu suflet? Acestea sunt doar câteva întrebări pe care ni le-am pus după ce am văzut filmulețele și am aflat că nimeni nu a luat măsuri, deși aceste filmulețe au ajuns și la autoritățele statului. Probabil că și animalele aveau o reacție după ce vedeau aceste filmulețe. 

Mai exact, aceaste adevărate torturi din filmulețele de mai jos, dar și altele mult mai grave, despre care puteți citi mai în rândurile ce urmează, s-au petrecut în urmă cu câteva săptămâni în comuna Merișani, din județul Argeș, chiar în curtea unei grădinițe, din satul Borlești.  Este drept că aceste acte de cruzime nu s-au petrecut în timpul programului școlar, însă ca autoritate a statului nu poți să rămâi pasiv la astfel de întâmplări, numai dacă nu ai suflet deloc, sau dacă ai alte interese.

Astfel, în aceste filmulețe cu un puternic impact emoțional vedeți cum un copil de numai 8 ani este supus unor adevărate acte de cruzime de alți copii din același sat. Pe lângă aceste acte de cruzime care se pot observa în filmulețe, acest copilaș de numai opt anișori a mai fost supus și altor torturi greu de imaginat. Mai exact, un copil din cei prezenți a fost filmat în timp ce povestea și alte întâmplări din acea zi. Numai că acel filmuleț nu îl vom difuza pentru a-i proteja identitatea, dar vă prezentăm cele spuse de acel copil, care doar a participat la cele întâmplate, fiind un fel de martor. Acesta povestește că un alt copil s-a dezbrăcat și la pus să-i lingă organele genitale. Tot acel, să-i zicem copil, a urinat pe el, iar un altul mai mare l-a ridicat  și l-a trântit de pământ, povestește martorul acestor torturi.

# Autoritățile statului, nepăsătoare la astfel de cazuri

În urma acestor acte de cruzime, familia băiatului torturat a anunțat și poliția, numai că polițiștii - atât cei din comună, cât și cei de la Pitești - nu au luat nicio măsură împotriva celor vinovați, preferându-se să se pună ,,batista pe țambal”, după cum susțin vecinii și chiar sora băiatului. Interesant este că imediat după întâmplare părinții băiatului, mai ales tatăl, pentru că mama, din ce am înțeles se afla și într-o depresie, au făcut demersuri pentru ca cei vinovați să răspundă, numai că dintr-o dată aceștia nu au mai făcut nimic. Numai sora băiatului a mai încercat să sesizeze și poliția din Pitești, dar fără sorți de izbândă. Această atitudine a polițiștilor ne face să ne întrebăm dacă și ei or fi părinți sau bunici și totodată ne întrebăm dacă li se întâmplau aceste torturi unor membri ai familiilor acestora tot la fel reacționau?! Oare doar pentru simplu fapt că acel copil torturat provine dintr-o familie cu o situație financiară mai precară autoritățile statului nu au intervenit așa cum se cuvenea? Însă, cu siguranță aceste filmulețe vor ajunge și la Ministerul Afacerilor Interne pentru a ne convinge dacă nu cumva s-a modificat legea sau poate o fi ceva în regulamentul intern al polițiștilor de care noi nu avem habar, ca cei mai bogați să nu pățească nimic, asta chiar dacă zilele trecute l-am văzut pe Ilie Năstase pus la pământ de polițiști pentru că a încălcat legea și bine i-au făcut, din punctul nostru de vedere. 

Oare nu o mai exista în lege nici măcar tentativa la omor pentru că în filmuleț se poate vedea cum copilul este amenințat cu un briceag dacă nu mănâncă o urzică? Sigur, într-un final ne întrebăm dacă cumva mai există poliție în Argeș? 

# Reprezentanții Protecției Copilului, preocupați de asigurarea banilor pentru salariile uriașe de care beneficiază

Deși a fost înștiințată de acest caz și Protecția Copilului, reprezentanții acestei instituții nu prea s-au obosit cu protecția băiatului torturat. În urma acelor torturi, vecinii susțin că băiatul nici nu mai putea lega două cuvinte, rămânând cu sechele. Numai că pe reprezentanții Protecției Copilului nu i-a interesat acest amănunt, copilul nebeneficiind nici măcar de o ședință de consiliere psihologică. Dar probabil aceștia au fost preocupați cu formularea adreselor către Consiliul Județean Argeș pentru suplimentarea fondurilor de salarii pentru că se epuizaseră banii, după ce anul trecut angajații DGASPC au beneficiat de măriri salariale consistente. Așa se face că nu mai târziu de vineri, săptămâna trecută, reprezentanții CJ Argeș au alocat fonduri din excedentul bugetar de anul trecut, bani care trebuiau să meargă la investiții, pentru plata salariilor angajaților din cadrul DGASPC.  Și totuși, nu am zice nimic dacă am vedea că aceștia lucrează pentru cetățean. De altfel, în ultima perioadă reprezentanții DGASPC au fost implicați în mai multe scandaluri, dar cu toate acestea instituția este condusă de aceeași oameni. Nimeni nu a luat nicio măsură pentru a trage un semnal de alarmă. Să ne așteptăm ca de data acesta președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, să ia măsuri drastice în acestă instituție? Ce ziceți domnule Manu, mai are sens să sperăm la o viață normală? Ce ziceți, domnule comandant al Inspectoratului de Poliție al județului Argeș, mai are sens să sperăm la o protecție minimă din partea autorităților sau trebuie să ne căutăm altă țară? 

   

 

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro