b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_04_Inaugurare_Izvor_Bradu2.jpgAșa cum am promis, iată că am revenit pentru a vă supune atenției date despre celebrul izvor din comuna Bradu la a cărui inaugurare au participat numeroase oficialități județene mândre nevoie-mare de această investiție realizată de Primăria Bradu. Treabă serioasă, domne’, dacă privim mai în adâncurile investiției. Poate că așa se explică și prezența numeroasă a PSD-iștilor  la inaugurarea acestui "obiectiv strategic", așa cum l-am etichetat în materialul anterior. 

Astfel, molipsiți fiind de autoritățile județene, parlamentari de Argeș, șefi ai CJ, care au acordat o atenție deosebită acestui obiectiv de investiții, iată că și redactorii Financiarpress.ro au tratat cu aceeași importanță subiectul. 

Clientelă politică sau simplă coincidență?!

Mai exact, în rândurile care urmează o să vă spunem ce firmă a realizat celebrul izvor, dar și costul acestuia, așa cum am promis săptămâna trecută. 

Astfel, în urma unei solicitări înaintate Primăriei Bradu, am aflat că firma care a executat lucrarea respectivă se numește S.C. Geofor Divert, firmă care își are sediul în Ștefănești.

La prima vedere această societate nu ne spune nimic, fiind una foarte discretă, cel puțin la nivel local. Numai că, nu mai târziu de anul trecut, firma Geofor Divert a fost implicată într-un scandal de presă cu privire la o licitație câștigată în județul Caraș-Severin. La acea licitație, firma Geofor Divert a participat în asociere cu alte două firme, iar liderul asocierii a fost firma Tel Drum, celebra societate care ar avea presupuse legături cu cel mai important om din PSD, Liviu Dragnea.

Concret, jurnaliștii din Caraș Severin reclamă faptul că acestei asocieri de firme i s-a atribuit un contract de lucrări în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, asta deși aveau oferta cea mai mare din cei 5 ofertanți înscriși la acea licitație. 

"Interesant ar fi de aflat și cum a ajuns Tel Drum pe acest proiect. Mai ales că, potrivit e-licitatie.ro, au fost 5 ofertanți și doar o ofertă admisibilă, fix cea a asocierii "S.C.TEL DRUM S.A.- S.C. EDAS EXIM S.R.L.- S.C. GEOFOR DIVERT S.R.L", care era și cea mai mare: 12.101.259,17 lei, din care cheltuieli diverse și neprevăzute în valoare de 638.263,55 de lei", scriu jurnaliștii de la Expressdebanat.ro.

Obiectul acestui contract este construirea și reabilitarea surselor de apă, precum și a stațiilor de tratare a apei în mai multe localități din județul Caraș-Severin. 

Așadar, iată că, deși firma Geofor Divert - cea care a realizat celebrul izvor din Bradu - nu spune nimic la prima vedere,  aceasta are legături cu mult controversata firmă Tel Drum, apropiată de PSD, de unde se poate și înțelege acum numărul mare de PSD-iști argeșeni care au participat la inaugurare izvorului din Bradu.

În ceea de privește costul investiției, Primăria Bradu a plătit pentru realizarea celebrului izvor suma de 158.525 lei, adică peste 1,5 miliarde lei vechi.

Dar ce mai contează acum banii, având în vedere succesul de care s-a bucurat această investiție, cel puțin pe linie de partid! Iar primarul Dănuț Stroe promite că nu se va opri aici. Într-o postare pe contul său de Facebook, Stroe a spus că mai are în plan realizarea a încă două astfel de izvoare. 

Așadar, dragi locuitori ai comunei Bradu, nu vă mai plângeți de inundații și de alte probleme din acestea ,,infime”! Dăcă nu vă convine, luați-vă bărci, că de apă se ocupă domn’ primar!

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro