b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_04_alde_Ministrul_Mediului.jpgDupă cum am observat, orașul Ștefănești a devenit un fel de groapă de gunoi a ,,băieților deștepți” din domeniul deșeurilor. Aici s-au dat foarte multe autorizații pentru depozite de deșeuri, de către autoritățile locale în domeniu, dar pe care cetățenii din zonă le contestă, având la bază și precedentul celebrului depozit  de la Câmpulung. Oamenii din zonă au sesizat Garda de Mediu Argeș în repetate rânduri, însă fără niciun rezultat.

Așa se face că, ieri, profitând de vizita Ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu,  în Pitești, jurnaliștii argeșeni i-au semnalat această problemă. În urma celor semnalate Ministrul Mediului a promis că luni va trimite Corpul de Control pentru a verifica aceste depozite, dar și modul cum s-au acordat autorizațiile de funcționare a acestora. 

,,Garda de Mediu din Argeș, dacă nu percutează în timp real, pățește ce au pățit și alții: în direct este schimbat comisarul, cum a fost la Cluj. Nu cred că își permite să facă lucrul acesta pentru că în momentul în care este chemat, că este chemat la un incendiu, că are o sesizare de la un primar, de la Prefectură, lucrurile trebuie să se facă imediat. Din câte cunosc, amenzile date pe mandatul meu de Garda de Mediu, cumulate, comparativ cu ultimii trei ani, sunt în creștere.  Dar să știți că pe mine nu mă încântă că dăm amenzi și nu rezolvăm problemele. În momentul de față lucrăm și la modificarea legislației în domeniu.

Însă, persoanele care acceptă această depozitare neconformă, nu pot să zic că se vor  încărca doar cu amenzi, că se vor mai încărca și cu altceva pentru că Corpul de Control s-a mai deplasat o dată în Argeș, iar dacă legea nu este respectată eu nu am ce să fac. 

Eu vă promit că luni, odată  ajunsă la Minister, voi da ordin pentru verificarea celor semnalate de dumneavoastră”, a declarat ieri Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la sediul ALDE Argeș.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro