b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_02_Ioana_si_Ion_Stefanesti.jpgUn adevărat haos a fost aseară la dezbaterea bugetului orașului Ștefănești. Sigur, să fim sinceri, nici nu ne așteptam la altceva, având în vedere cine a organizat acest eveniment. Însă, trebuie să recunoaștem că imaginația ne-a fost depășită în ceea ce privește disprețul față de cetățean. Nu am mai văzut cetățeni mai umiliți de către autoritățile locale ca aseară, la dezbatere. 

În primul rând, orice ordonator de credite prezintă investițiile și le răspunde contribuabililor la nemulțumirile legate de acestea. Numai că, la dezbaterea din Ștefănești, cei doi conducători ai Primăriei au ales să stea liniștiți pe scaune, în timp ce un angajat prezenta investițiile și le răspundea cetățenilor la nemulțumirile acestora, de parcă acel angajat ar fi stabilit oportunitatea investițiilor. Sigur, aici mai intervine și capacitatea intelectuală, însă noi considerăm că a fost o lipsă crasă de respect față de contribuabilii din Ștefănești. 

# Întrebări fără răspuns

După ce au fost prezentate investițiile, a urmat partea întrebărilor. Numai că și aici mai mulți cetățeni au fost tratați cu o totală lipsă de respect. Mai exact,  cei doi  conducători ai Primăriei Ștefănești, Ioana Dumitru și Ion Mihalcea (primar și viceprimar) au răspuns doar la unele întrebări. Ca să scape fără a mai da un răspuns la nemulțumirile oamenilor, după ce aceștia ridicau diverse probleme, imediat era invitat un alt cetățean să-și spună păsul. Doar cei care cereau în mod expres să li se răspundă primeau câte un răspuns evaziv. 

# Când minte primărița și când spune adevărul!?

Cele mai multe întrebări  adresate conducerii Primăriei Ștefănești au fost legate de transport și de banii care au rămas necheltuiți anul trecut. Fiind foarte mulți cetățeni care au ridicat aceste probleme, primărița a fost nevoită să și răspundă la aceste nemulțumiri, dar în stilul ei caracteristic. Dacă în problema transportului pisica a fost aruncată în curtea Consiliului Județean Argeș, precizându-se că ei se ocupă de organizarea transportului interjudețean, legat de problema miliardelor de lei necheltuite anul trecut, Ioana Dumitru, ,,a întors-o ca la Ploiești”. Dacă la începutul anului spunea că banii au rămas necheltuiți din cauza consilierilor locali, care s-au opus proiectelor de investiții, aseară răspunsul a fost cu totul altul, dând vina pe procedurile de achiziții.

Așadar, doamna primar, dacă ați uitat ce ați scris pe contul dumneavoastră de socializare la începutul anului, vă aducem noi aminte în imaginea alăturată.Jenica.png

b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_02_Stefanesti3.jpgAstfel se înțelege și faptul pentru care oamenii i-au huiduit aseară pe cei doi conducători ai Primăriei Ștefănești și li s-au cerut demisiile. Dar, sigur, nu-i interesează pe cei doi, iar pe de altă parte, cetățenii din Ștefănești își merită soarta pentru că ei i-au votat. Oamenii din Ștefănești au vrut circ, dar din păcate fără pâine. 

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro