b_750_350_16777215_00_images_poze_2019_06_pardon_bere.jpgTrei antreprenori argeşeni produc bere arti­zanală sub brandul Pardon într-o fabrică din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş. Daniel Dutca, Ghiţă Julien şi Cătălin Rizoiu şi-au pus astfel la bătaie experienţa din domeniul HoReCa, ei fiind şi proprietarii mai multor puburi. "Berile artizanale Pardon sunt preparate în concordanţă cu reţetele vechi, tradiţionale, dar folosind tehnologie de ultimă generaţie. Respectând Legea Germană a Purităţii Berii din 1516 (care stipulează că berea poate fi fabricată folosind doar patru ingrediente: apă, orz, hamei şi drojdie de bere - n. red.), berile noastre sunt făcute cu apă de munte extrasă din izvoarele de la baza Masivului Iezer-Păpuşa, din zona Câmpulung Muscel", spune Daniel Dutca, ad­ministrator şi unul dintre acţionarii com­pa­niei. Fabrica din Câmpulung Muscel în care se produce berea Pardon a fost făcută cu o investiţie de 800.000 de euro, aceasta fiind autorizată să-şi comercializeze produsele la sfârşitul anului 2018, astfel că nu există o cifră de afaceri aferentă anului trecut. Astăzi, berile Pardon se găsesc în Bucureşti în magazinul Rombeer Station din zona Pantelimon, dar şi în diferite localuri din judeţele Argeş şi Prahova. Pentru 2019, Pardon Bere Artizanală îşi propune să-şi extindă reţeaua de distribuţie şi să-şi mărească cota de piaţă pe segmentul berilor artizanale fabricate în România. Preţul unei beri Pardon por­neşte de la 12 lei pe litru. Pentru 2019, cei trei acţionari ţintesc să ajungă la 1.000 de hectolitri de bere vânduţi, acesta ur­mând să fie primul an integral de funcţionare a fabricii din Câmpulung Muscel.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro