b_750_350_16777215_00_images_poze_2019_03_mioveni_asociatii.jpgPrimarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a participat la întâlnirea cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari/locatari din oraș, unde au fost abordate teme foarte importante pentru locuitorii orașului. Reprezentanții asociațiilor au fost convocați la o întâlnire cu conducerea primăriei orașului, la care au mai participat conducerea SC S.Ed.C. Mioveni, șeful administrației fiscale a orașului Mioveni, Cătălin Anghel, reprezentanții Poliției Naționale și ai Poliției Locale, reprezentanții serviciului taxe și impozite, ai biroului de fond locativ și corp de control din cadrul primăriei.

S-a discutat despre noutățile legislative din domeniu, respectiv Legea 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea si funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, precum și despre depunerea situației soldurilor elementelor de activ și pasiv la Compartimentul Sprijin Asociaţii de Proprietari Fond Locativ, întocmită până la data de 01.03.2019 pentru situația existentă la 31.12.2018. Asociațiile au datorii de peste 500.000 lei către SEdC Mioveni.

Primarul Ion Georgescu a anunțat, după întâlnire, că la nivelul orașului Mioveni există 179 de asociații, din care doar 138 sunt înregistrate la ANAF. Diferența poate proveni de la asociațiile care nu mai au activitate, în urma fenomenului generat de înțelegerea greșită a cetățenilor, care au contractat direct serviciile furnizate de SEdC Mioveni și nu au înțeles că asociațiile de proprietari aduc și alte servicii și beneficii membrilor acoperind un spectru mai larg de interese locative ale proprietarilor.

“Conform legii se reintroduce obligativitatea întocmirii Cărților de Imobil, iar administratorii asociațiilor de proprietari vor trebui să colaboreze cu Poliția în acest sens. Reprezentanții SEdC Mioveni au făcut o prezentare a situatiei restanțelor la apă și canal înregistrate de Asociatiile de proprietari/locatari din oraș, până la data de 31.12.2018. Datoriile restante ale asociațiilor la nivelul orașului Mioveni sunt în cuantum de 508 571 lei. S-a mai discutat despre problema colectării gunoiului și a locurilor de parcare, precum și despre următoarele investiții la rețeaua de alimentare cu apă a orașului, iar Poliția locală a atras atenția asupra construcțiilor improvizate plasate pe spatiile verzi. La final, s-a făcut o analiză succintă a principalelor prevederi ale Legii 196/2018, cu invitația ca asociațiile să înceapă demersurile pentru a intra în deplină legalitate”, a spus primarul Ion Georgescu după întâlnire.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro