b_750_350_16777215_00_images_poze_2018_09_valea_oltului.JPGPreședintele PSD Argeș a dezvăluit faptul că premierul Viorica Dăncilă a trimis corpul de control la CNAIR, unde proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu suferă noi amânări. Ultima piedică au pus-o studiile geo suplimentare care ar fi fost solicitate de CNAIR în zona de munte. “E un alt blocaj, premierul a trimis miercuri corpul de control la CNAIR. Încep și eu să bănuiesc că sunt alte interese la mijloc”, a spus dezamăgit Valeca.

În tot acest timp, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a lansat un apel către Ministerul Transporturilor din România să pregătească "proiecte mature" pentru finanţare europeană. Corina Crețu s-a referit explicit și la autostrada Pitești-Sibiu.

"Sunt probleme în ceea ce priveşte capacitatea administrativă, nu s-a redus încă birocraţia, nu s-au redus procedurile, iar domeniul transportului este un domeniu în care România a pierdut bani. (...)  Fac un apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature, Sibiu-Piteşti, Piteşti-Constanţa, podul de la Brăila. Avem bani să începem din această perioadă de programare studiul de fezabilitate pentru autostrada Montana. Avem bani din Programul Operaţional de Infrastructură Mare, sunt surprinsă, toţi primarii îmi spun că primesc răspunsuri că nu mai sunt bani", a spus, vineri, Corina Creţu, la o dezbatere organizată la Cluj.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro